2016-05-20 15:41

2016-05-20 15:41

Kämpaseger för Svanskog

FOTBOLL: Fortfarande obesegrade

Det var mer pannben än skönspel när Svanskogs IF slog Grums IK med 4–3.

Svanskog är inne i en intensiv period just nu med tre matcher på en vecka. Och laget gör det bra. Segern i seriefinalen mot Fiskeviks IF i lördags följdes upp med ytterligare en trepoängare mot Grums IK i onsdags. SIF nådde inte upp i samma kapacitet laget visat tidigare under säsongen men tack vare inställningen och en Jacob Wolfbrant i fin målform lyckades laget slå topptippade Grums.

Hemmalaget Grums började bäst men SIF jobbade sig in i matchen och fick också första målet, genom Alexander Wargh Karlsson, fint framspelad av Sebastian Dahlberg i den 23:e minuten. Fem minuter senare kvitterade Grums, men två snabba mål av Wolfbrant gav SIF 3–1 i halvtid.

Grums tryckte på för en reducering i andra halvlek och fick också hål på duktige Johan Leandersson i SIF-målet i den 65:e minuten.

Christian Rahm agerade sedan ”supersub” då han, uppvaktad av två försvavre snyggt rullade i 4–2, med tio minuter kvar att spela. Grums reducerade till 3–4 på straff i slutminuterna men SIF höll undan och tog säsongens fjärde seger.

– Starkt att vinna trots att inte vårt spel fungerar. Det skall vi ta med oss, berättar SIF-tränaren Roland Strandh.

Svanskog är inne i en intensiv period just nu med tre matcher på en vecka. Och laget gör det bra. Segern i seriefinalen mot Fiskeviks IF i lördags följdes upp med ytterligare en trepoängare mot Grums IK i onsdags. SIF nådde inte upp i samma kapacitet laget visat tidigare under säsongen men tack vare inställningen och en Jacob Wolfbrant i fin målform lyckades laget slå topptippade Grums.

Hemmalaget Grums började bäst men SIF jobbade sig in i matchen och fick också första målet, genom Alexander Wargh Karlsson, fint framspelad av Sebastian Dahlberg i den 23:e minuten. Fem minuter senare kvitterade Grums, men två snabba mål av Wolfbrant gav SIF 3–1 i halvtid.

Grums tryckte på för en reducering i andra halvlek och fick också hål på duktige Johan Leandersson i SIF-målet i den 65:e minuten.

Christian Rahm agerade sedan ”supersub” då han, uppvaktad av två försvavre snyggt rullade i 4–2, med tio minuter kvar att spela. Grums reducerade till 3–4 på straff i slutminuterna men SIF höll undan och tog säsongens fjärde seger.

– Starkt att vinna trots att inte vårt spel fungerar. Det skall vi ta med oss, berättar SIF-tränaren Roland Strandh.

Matchfakta

Grums IK – Svanskogs IF 3–4 (1–3)

Mål: 0–1 Alexander Wargh Karlsson (23), 1–1 Ismala Sambou (28), 1–2 Jacob Wolfbrandt (31), 1–3 Jacob Wolfbrandt (38), 2–3 David Klarén (65), 2–4 Christian Rahm (82), 3–4 Andreas Ragnarsson, straff (87).

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.