2016-05-05 20:10

2016-05-05 20:10

Nykomlingen steget före Viken

FOTBOLL: Munkedal avgjorde i slutet

Viken hade svårt att få kontroll på kaxige nykomlingen Munkedals IF som vann matchen med 3–2.
– Det känns inte riktigt som vi tror på det vi gör, säger Vikens tränare Magnus Wallin.

Frustrationen var stor i Viken efter slutsignalen på Mossängens IP. Thomas Sääv diskuterade ett domslut med domaren och lagkaptenen Andreas Jonsson gick sammanbiten mot omklädningsrummet utan att vilja ge några kommentarer.

Frustrationen bottnade bland annat i lagets problem att ställa om från defensiven till offensiven. Laget blev ofta stillastående och hade få spelalternativ i uppspelsfasen, säger Vikens tränare Magnus Wallin.

– Vi får korta anfall och tappar mycket boll, säger han.

Viken fick dock en drömstart på matchen. Redan i den sjätte matchminuten tilldömdes laget en straff efter en hands på en Munkedalsspelare. Hossam Kaawach satte säkert 1–0.

Likt Brålandamatchen

Efter målet tog Munkedal över allt mer och tryckte på för en kvittering. Matchscenariot var inte helt olikt det i Vikens match mot Brålanda för ett par veckor sedan. Viken hade stora problem mot Munkedals fysiskt starka spelare. Kvitteringen låg i luften och minuten före pausvilan placerade Munkedals Jim Lundh in 1–1. Helt rättvist sett till matchbilden.

– Vi har fortfarande en del problem med duellspelet. Vi har svårt att vinna in andrabollar och blir lite baktunga emellanåt, säger Magnus Wallin.

Munkedal fortsatte att föra spelet i inledningen av den andra halvleken. I den 56:e minuten tog laget ledningen. Erik Andreasson stötte in bollen efter att Johannes Ovesen i hemmamålet tvingats lämna retur efter en bra hörnvariant.

Viken farliga på fasta

Vikens farligaste möjligheter kom på fasta situationer, ofta efter Tobias Johanssons patenterade långa inkast. Men kvitteringen kom på en hörna, 74 minuter in i matchen. Bollen studsade ut till Erik Fredriksson som en bit utanför straffområdet fick på en drömträff. Munkedals målvakt hann inte reagera på projektilen. 2–2-målet blev en injektion för Viken. Minuten senare serverade nyss inbytte Victor Remneland Tobias Johansson som var ett par fingerspetsar från att trycka in en boll i nättaket.

2–2 stod sig till den 77:e matchminuten då Munkedals Erik Andreasson punkterade matchen med sitt andra mål för dagen, till 3–2.

Munkedal, nykomling från division 5, har inlett säsongen respektlöst. Laget är fortfarande obesegrat och toppar en haltande tabell.

– Vi möter ett Munkedal som till stora delar gör det bra och gör det svårt för oss, säger Magnus Wallin.

Viken har inte vunnit sedan premiären och har en del att jobba på inför matchen mot Herrestads AIF om en vecka.

– Vi behöver hitta tillbaka till grunderna och få en trygghet i spelet.

IFK Åmål hade en betydligt roligare dag. Laget slog Skärhamns IF på bortaplan med hela 6–0. Idriss Scott, Vinicius Tessaro Schettino, Lazar Martinovic (två), Saidu Fofanah och Gabriel Amorim De Almeida gjorde Åmåls mål.

Frustrationen var stor i Viken efter slutsignalen på Mossängens IP. Thomas Sääv diskuterade ett domslut med domaren och lagkaptenen Andreas Jonsson gick sammanbiten mot omklädningsrummet utan att vilja ge några kommentarer.

Frustrationen bottnade bland annat i lagets problem att ställa om från defensiven till offensiven. Laget blev ofta stillastående och hade få spelalternativ i uppspelsfasen, säger Vikens tränare Magnus Wallin.

– Vi får korta anfall och tappar mycket boll, säger han.

Viken fick dock en drömstart på matchen. Redan i den sjätte matchminuten tilldömdes laget en straff efter en hands på en Munkedalsspelare. Hossam Kaawach satte säkert 1–0.

Likt Brålandamatchen

Efter målet tog Munkedal över allt mer och tryckte på för en kvittering. Matchscenariot var inte helt olikt det i Vikens match mot Brålanda för ett par veckor sedan. Viken hade stora problem mot Munkedals fysiskt starka spelare. Kvitteringen låg i luften och minuten före pausvilan placerade Munkedals Jim Lundh in 1–1. Helt rättvist sett till matchbilden.

– Vi har fortfarande en del problem med duellspelet. Vi har svårt att vinna in andrabollar och blir lite baktunga emellanåt, säger Magnus Wallin.

Munkedal fortsatte att föra spelet i inledningen av den andra halvleken. I den 56:e minuten tog laget ledningen. Erik Andreasson stötte in bollen efter att Johannes Ovesen i hemmamålet tvingats lämna retur efter en bra hörnvariant.

Viken farliga på fasta

Vikens farligaste möjligheter kom på fasta situationer, ofta efter Tobias Johanssons patenterade långa inkast. Men kvitteringen kom på en hörna, 74 minuter in i matchen. Bollen studsade ut till Erik Fredriksson som en bit utanför straffområdet fick på en drömträff. Munkedals målvakt hann inte reagera på projektilen. 2–2-målet blev en injektion för Viken. Minuten senare serverade nyss inbytte Victor Remneland Tobias Johansson som var ett par fingerspetsar från att trycka in en boll i nättaket.

2–2 stod sig till den 77:e matchminuten då Munkedals Erik Andreasson punkterade matchen med sitt andra mål för dagen, till 3–2.

Munkedal, nykomling från division 5, har inlett säsongen respektlöst. Laget är fortfarande obesegrat och toppar en haltande tabell.

– Vi möter ett Munkedal som till stora delar gör det bra och gör det svårt för oss, säger Magnus Wallin.

Viken har inte vunnit sedan premiären och har en del att jobba på inför matchen mot Herrestads AIF om en vecka.

– Vi behöver hitta tillbaka till grunderna och få en trygghet i spelet.

IFK Åmål hade en betydligt roligare dag. Laget slog Skärhamns IF på bortaplan med hela 6–0. Idriss Scott, Vinicius Tessaro Schettino, Lazar Martinovic (två), Saidu Fofanah och Gabriel Amorim De Almeida gjorde Åmåls mål.