2016-04-29 19:36

2016-04-29 19:37

Hemmaseger direkt

TRAV: Bra V4-pengar på Åmålstravet premiär

Det blev hög utdelning på V4:an när Åmåldstravet hade säsongspremiär med lunchtrav i torsdags. På V5-spelet blev det hemmaseger genom John Ö Jensen och Van Figo.

Ganska mycket folk hade sök sig till Åmålstravet trots att vädret var långt ifrån av den behagliga karaktären, men det var i varje fall positivt att regnet uteblev.

Bra pengar på V4:an vid denna premiärdag där det blev några skrällar. En av dessa var Smekeruds Javelin som i Roynes Sjömagasins lopp segrade för Marcus Hultman efter ledning från start till mål.

Hästen tränas av Melleruds Tomas Eklund med amatörlicens på Åmålstravet.

Andrapriset till Vega som fick sitt lopp i rygg på ledaren och var den som utmanade sista biten medan favoriten High Flying galopperade bort sig på sista långsidan.

Ny spetsseger

Ny spetsseger och denna gång favoriten Ny Komet som trots ett spår långt ute på vingen dök till ledningen för Niclas Benzon i V4-avdelning 2. Väl i front fick Ny Komet bestämma efter behag och hade krafter kvar när Sheriff Bi försökte sista halvvarvet. Tredjepriset till Belimo från ledarens rygg.

Allt såg upplagt ut för favoriten Chip Line som för Tom Horpestad fått bestämma i ledningen då han plötsligt galopperade med 600 meter kvar. Segern nu till skrällen Donna’s Girl som från tredje utvändigt avslutade bra för Petter Karlsson satte klorna i Svartsångs Annie kort före mål vilket höjde V4-värdet avsevärt.

– Hästen kotade över bak samtidigt som han snubblade till med frambenen där allt hände blixtsnabbt så vi är glada att det gick bra och ingen olycka hände, sade kusken Tom Horpestad.

En dubbel blev det för Örebros lärling Petter Karlsson då han avslutade V4-spelet med Cinnamon Prince, som över upploppet tog ner ledande Monfalcone efter 1.11,0 sista 500 meterna. Här blev det ett tredjepris för Åmålshästen Ängens Kryptonit som knappa varvet kvar fick lämna över ledningen till snabbt avancerande Monfalcone.

På V5-spelet var det Åmålstränaren John Ö Jensen som inledde med Van Figo vilken från sitt tillägg rundade till seger på 1.17,4/2 100 meter. Förre Åmålstränaren Marcus Hultman ledde runt om i V5-avdelning 2 med Vallentina på enkla 1.19,1/2 080 meter.

Ganska mycket folk hade sök sig till Åmålstravet trots att vädret var långt ifrån av den behagliga karaktären, men det var i varje fall positivt att regnet uteblev.

Bra pengar på V4:an vid denna premiärdag där det blev några skrällar. En av dessa var Smekeruds Javelin som i Roynes Sjömagasins lopp segrade för Marcus Hultman efter ledning från start till mål.

Hästen tränas av Melleruds Tomas Eklund med amatörlicens på Åmålstravet.

Andrapriset till Vega som fick sitt lopp i rygg på ledaren och var den som utmanade sista biten medan favoriten High Flying galopperade bort sig på sista långsidan.

Ny spetsseger

Ny spetsseger och denna gång favoriten Ny Komet som trots ett spår långt ute på vingen dök till ledningen för Niclas Benzon i V4-avdelning 2. Väl i front fick Ny Komet bestämma efter behag och hade krafter kvar när Sheriff Bi försökte sista halvvarvet. Tredjepriset till Belimo från ledarens rygg.

Allt såg upplagt ut för favoriten Chip Line som för Tom Horpestad fått bestämma i ledningen då han plötsligt galopperade med 600 meter kvar. Segern nu till skrällen Donna’s Girl som från tredje utvändigt avslutade bra för Petter Karlsson satte klorna i Svartsångs Annie kort före mål vilket höjde V4-värdet avsevärt.

– Hästen kotade över bak samtidigt som han snubblade till med frambenen där allt hände blixtsnabbt så vi är glada att det gick bra och ingen olycka hände, sade kusken Tom Horpestad.

En dubbel blev det för Örebros lärling Petter Karlsson då han avslutade V4-spelet med Cinnamon Prince, som över upploppet tog ner ledande Monfalcone efter 1.11,0 sista 500 meterna. Här blev det ett tredjepris för Åmålshästen Ängens Kryptonit som knappa varvet kvar fick lämna över ledningen till snabbt avancerande Monfalcone.

På V5-spelet var det Åmålstränaren John Ö Jensen som inledde med Van Figo vilken från sitt tillägg rundade till seger på 1.17,4/2 100 meter. Förre Åmålstränaren Marcus Hultman ledde runt om i V5-avdelning 2 med Vallentina på enkla 1.19,1/2 080 meter.

  • Björn Martinsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.