2016-04-25 14:45

2016-04-25 14:45

Lovande premiär för Fengersfors IK

FOTBOLL: Hade bud på fler mål

Hasse Blixt fick en riktigt skön start i sin första seriematch som huvudtränare för Fengersfors IK. Lagets 2–1-seger mot Melleruds IF 2 var i underkant.
– Jag hade inte blivit förvånad om vi vunnit med fem-sex mål med tanke på de chanserna vi skapade, säger han.

Melleruds IF började piggt och tog välförtjänt ledningen i den tionde minuten genom Hampus Soppi Svensson. Samtidigt hade Fengersfors, med ett par startspelare borta, svårt att hitta rätt inledningsvis.

– Vi startade matchen tveksamt. Det såg lite spänt ut, säger Hasse Blixt

Men FIK jobbade sig in i matchen och kvitterade innan halvtidsvilan genom Andreas Sääv.

– Då hade vi börjat spela riktigt bra. Vi utnyttjade mittfältet väl och tog över matchen.

Strax innan pausvilan hade FIK ytterligare en boll inne, men målet dömdes bort.

– Linjedomaren fick det till offside. Men spelaren var på rätt sida när frisparken slogs.

FIK-trycket resulterade i stället i den 64:e minuten då Mattias Andersson fullbordade vändningen med sitt 2–1 mål.

– Då hade vi lite tur för målvakten tappade in bollen. Men vi var förtjänta av målet, vi skapade väldigt många chanser som vi brände. Det var ingen bra plan så det påverkade också, men det var ju lika för båda lagen.

Premiärresultaten borgar för en jämn serie i år. Samtliga matcher, förutom krysset mellan Bengtsfors och Tösse, slutade med uddamålssegrar. Omgångens skräll stod Frändefors IF för. Laget slog kaxiga seriefavoriten Håfreströms IF med 3–2.

Melleruds IF började piggt och tog välförtjänt ledningen i den tionde minuten genom Hampus Soppi Svensson. Samtidigt hade Fengersfors, med ett par startspelare borta, svårt att hitta rätt inledningsvis.

– Vi startade matchen tveksamt. Det såg lite spänt ut, säger Hasse Blixt

Men FIK jobbade sig in i matchen och kvitterade innan halvtidsvilan genom Andreas Sääv.

– Då hade vi börjat spela riktigt bra. Vi utnyttjade mittfältet väl och tog över matchen.

Strax innan pausvilan hade FIK ytterligare en boll inne, men målet dömdes bort.

– Linjedomaren fick det till offside. Men spelaren var på rätt sida när frisparken slogs.

FIK-trycket resulterade i stället i den 64:e minuten då Mattias Andersson fullbordade vändningen med sitt 2–1 mål.

– Då hade vi lite tur för målvakten tappade in bollen. Men vi var förtjänta av målet, vi skapade väldigt många chanser som vi brände. Det var ingen bra plan så det påverkade också, men det var ju lika för båda lagen.

Premiärresultaten borgar för en jämn serie i år. Samtliga matcher, förutom krysset mellan Bengtsfors och Tösse, slutade med uddamålssegrar. Omgångens skräll stod Frändefors IF för. Laget slog kaxiga seriefavoriten Håfreströms IF med 3–2.

Matchfakta

Melleruds IF lag 2 – Fengersfors IK 1–2 (1–1)

Mål: 1–0 Hampus Soppi Svensson (10), 1–1 Andreas Sääv (33), 1–2 Mattias Andersson (64)

Varningar FIK: Martin Eriksson, Mattias Andersson.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.