2016-04-22 10:50

2016-04-22 10:57

Richardsson ska inspirera ungdomar

SKIDOR: Fint besök hos Åmåls OK

Daniel Richardsson har lika många OS-guld som han har världscupsegrar och SM-guld, nämligen två.
I nästa vecka gästar han Åmål.

Landslagsmeriterade längdskidåkaren Daniel Richardsson gästar Åmål i nästa vecka för några inspirationsdagar. Han är inbjuden av Åmåls OK och Bohuslän-Dals skidförbund och kopplingen till Åmål är Richardssons sponsoravtal med Åmålsföretaget Grönedals sport.

Rullskidträning

Daniel Richardsson kommer att köra rullskidträning med distriktets skidåkare och han kommer också att agera prisutdelare när ungdomsserien Dalskidan avslutas i Åmåls OK:s klubbstuga. Utöver det kommer han att dela med sig av sina erfarenheter till gymnasieelever på Karlbergsskolan i Åmål och Tegnérskolan i Säffle.

– Det gäller att ta vara på möjligheterna att få ta del av en elitskidåkares erfarenheter när man har möjlighet, säger Lars-Erik Nilsson, som är ägare av Grönedals sport, ledare i Åmåls OK och idrottslärare på Tegnérgymnasiet.

Besöket inleds på onsdagen när Daniel Richardsson håller i ett diskussionsforum kring träning, både på elitnivå och på motionsnivå. På torsdagsförmiddagen träffar han sedan eleverna på fotbollsgymnasiet i Åmål, innan det blir aktiviteter med distriktets skidungdomar på kvällen. På fredagen avslutar Richardsson med ett besök på Tegnérskolan i Säffle.

Daniel Richardsson kommer från Iggesund och tävlar för Hudiksvalls SK. Han har dubbla OS-guld i stafett, Vancouver och Sotji, och två SM-guld. Han har också två världscupsegrar på meritlistan.

Inför årets säsongen valde han att stå utanför landslagsgruppen, för att i stället satsa på långlopp. Han slutade topp tio i samtliga betydande långlopp under säsongen och var förhandsfavorit inför säsongens stora mål, Vasaloppet.

Blev sjuk

Men en sjukdomsperiod inför Vasaloppet gjorde att Daniel Richardsson inte kunde göra sig själv riktig rättvisa och han slutade på 85:e plats.

– Jag skulle tro att Daniel är sugen på att satsa med landslaget igen nästa säsong, då det är mästerskap. I alla fall på de längre distanserna, säger Lars-Erik Nilsson.

Landslagsmeriterade längdskidåkaren Daniel Richardsson gästar Åmål i nästa vecka för några inspirationsdagar. Han är inbjuden av Åmåls OK och Bohuslän-Dals skidförbund och kopplingen till Åmål är Richardssons sponsoravtal med Åmålsföretaget Grönedals sport.

Rullskidträning

Daniel Richardsson kommer att köra rullskidträning med distriktets skidåkare och han kommer också att agera prisutdelare när ungdomsserien Dalskidan avslutas i Åmåls OK:s klubbstuga. Utöver det kommer han att dela med sig av sina erfarenheter till gymnasieelever på Karlbergsskolan i Åmål och Tegnérskolan i Säffle.

– Det gäller att ta vara på möjligheterna att få ta del av en elitskidåkares erfarenheter när man har möjlighet, säger Lars-Erik Nilsson, som är ägare av Grönedals sport, ledare i Åmåls OK och idrottslärare på Tegnérgymnasiet.

Besöket inleds på onsdagen när Daniel Richardsson håller i ett diskussionsforum kring träning, både på elitnivå och på motionsnivå. På torsdagsförmiddagen träffar han sedan eleverna på fotbollsgymnasiet i Åmål, innan det blir aktiviteter med distriktets skidungdomar på kvällen. På fredagen avslutar Richardsson med ett besök på Tegnérskolan i Säffle.

Daniel Richardsson kommer från Iggesund och tävlar för Hudiksvalls SK. Han har dubbla OS-guld i stafett, Vancouver och Sotji, och två SM-guld. Han har också två världscupsegrar på meritlistan.

Inför årets säsongen valde han att stå utanför landslagsgruppen, för att i stället satsa på långlopp. Han slutade topp tio i samtliga betydande långlopp under säsongen och var förhandsfavorit inför säsongens stora mål, Vasaloppet.

Blev sjuk

Men en sjukdomsperiod inför Vasaloppet gjorde att Daniel Richardsson inte kunde göra sig själv riktig rättvisa och han slutade på 85:e plats.

– Jag skulle tro att Daniel är sugen på att satsa med landslaget igen nästa säsong, då det är mästerskap. I alla fall på de längre distanserna, säger Lars-Erik Nilsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.