2016-04-22 21:35

2016-04-22 21:35

Brålanda kämpade ner Viken

FOTBOLL: Brålanda nollade Viken

Ett fysiskt tungt Brålanda IF tog ner IF Viken på jorden igen efter derbysegern i premiären. Brålanda vann fredagskvällens match med 2–0.
– Vi får ta lärdom av det här, säger Vikens tränare Magnus Wallin.

Brålanda såg revanschsuget ut efter uddamålsförlusten mot nykomlingen Eds FF i premiären. Laget ägde mycket boll på Mossängen inledningsvis och pressade tillbaka hemmalaget Viken. Förutom Rasmus Fachts friläge ett par minuter in i matchen var Viken tamt. Med Hossam Kaawach skadad fick tvåmålsskytten i premiären, Thomas Sääv förtroendet på topp. Men Viken hade svårt att etablera spelet på offensiv planhalva och lagets korta anfall rann oftast ut i sanden. Till Vikens fördel var Brålanda, trots stort bollövertag i första, uddlöst framåt. Första halvlekens farligaste läge stod Vikens Andreas Jonsson för. I halvlekens slutminuter vände han bort en försvarare och var riktigt nära att knorra in bollen i bortre krysset. Brålandas målvakt Harley-Douglas Dahlberg fick sträcka ut rejält och lyckades få en hand på bollen. Mållöst i halvtid.

I den 56:e minuten satte tidigare IFK Åmålsspelaren Alfred Rydsmo 1–0 för sitt Brålanda.

– Vi började bra i andra och etablerade ett tryck, men fick inte utdelning på våra chanser, säger Magnus Wallin.

Frustrationen i Viken växte. I den 70:e minuten blev lagkaptenen Andreas Jonsson utvisad efter två gula kort inom fem minuter. I den 76:e matchminuten fastställde Brålandas Martin Gustafsson slutresultatet till 2–0 för gästerna.

Magnus Wallin tycker inte att Viken kom upp i den nivån de har visat under försäsongen.

– Vi hade för lågt bolltempo och vann för få andrabollar. Men vi ska inte förringa Brålandas prestation, de är tydliga i det de gör.

I premiären vann Viken mycket på sin fysik men mot Brålanda stod laget sig slätt på den punkten.

– Brålanda är fysiskt tunga så vi kändes lite tunna.

Vikens försvarsdirigent Björn Jingfors var inte tillgänglig mot Brålanda.

– Det är klart att Jingfors är saknad, men samtidigt är det de här förutsättningarna som är.

Brålanda såg revanschsuget ut efter uddamålsförlusten mot nykomlingen Eds FF i premiären. Laget ägde mycket boll på Mossängen inledningsvis och pressade tillbaka hemmalaget Viken. Förutom Rasmus Fachts friläge ett par minuter in i matchen var Viken tamt. Med Hossam Kaawach skadad fick tvåmålsskytten i premiären, Thomas Sääv förtroendet på topp. Men Viken hade svårt att etablera spelet på offensiv planhalva och lagets korta anfall rann oftast ut i sanden. Till Vikens fördel var Brålanda, trots stort bollövertag i första, uddlöst framåt. Första halvlekens farligaste läge stod Vikens Andreas Jonsson för. I halvlekens slutminuter vände han bort en försvarare och var riktigt nära att knorra in bollen i bortre krysset. Brålandas målvakt Harley-Douglas Dahlberg fick sträcka ut rejält och lyckades få en hand på bollen. Mållöst i halvtid.

I den 56:e minuten satte tidigare IFK Åmålsspelaren Alfred Rydsmo 1–0 för sitt Brålanda.

– Vi började bra i andra och etablerade ett tryck, men fick inte utdelning på våra chanser, säger Magnus Wallin.

Frustrationen i Viken växte. I den 70:e minuten blev lagkaptenen Andreas Jonsson utvisad efter två gula kort inom fem minuter. I den 76:e matchminuten fastställde Brålandas Martin Gustafsson slutresultatet till 2–0 för gästerna.

Magnus Wallin tycker inte att Viken kom upp i den nivån de har visat under försäsongen.

– Vi hade för lågt bolltempo och vann för få andrabollar. Men vi ska inte förringa Brålandas prestation, de är tydliga i det de gör.

I premiären vann Viken mycket på sin fysik men mot Brålanda stod laget sig slätt på den punkten.

– Brålanda är fysiskt tunga så vi kändes lite tunna.

Vikens försvarsdirigent Björn Jingfors var inte tillgänglig mot Brålanda.

– Det är klart att Jingfors är saknad, men samtidigt är det de här förutsättningarna som är.

Matchfakta

IF Viken – Brålanda IF 0–2 (0–0)

Mål: 0–1 Alfred Rydsmo (56), 0–2 Martin Gustafsson (76)

Varningar IFV: Gassan Kaawach, Andreas Jonsson. BIF: Albin Andersson, Marcus Andersson.

Utvisningar IFV: Andreas Jonsson, två gula kort (70).

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.