2016-04-11 17:53

2016-04-11 17:53

Erika fyra i Swedish League-premiären

ORIENTERING: Framgång i favoritdistansen

Åmåls OK:s Erika Källvik Leufvén tog en övertygande fjärdeplats i sprint i sin Swedish League-debut.

I helgen inleddes årets Swedish League med två tävlingar i skånska Brösarp.

Tvillingsystrarna Erika och Johanna Källvik Leufvén, Åmåls OK, är bara 16 år men har ändå bestämt sig för att vara med på vissa deltävlingar i D18 elit redan i år för att ”se och lära”. Men det blev mer än så vid premiären.

Erika Källvik Leufvén var bara sekunder från bronset och sprang in på fjärde plats på den 2 380 meter långa banan i Brösarpssprinten. Marginalen upp till segraren Amanda Kleijn, Södertälje-Nykvarn OF, var 30 sekunder. Johanna Källvik Leufvén gjorde också ett bra lopp och blev 22:a i den tuffa konkurrensen.

Tyngre på lången

Dagen därpå fortsatte Swedish league med Brösarpslången. D18 elit sprang 7 650 meter och här slutade Erika 32:a, tio minuter bakom segraren Stina Nordin från Sundsvalls OK. Johanna slutade 53:a i Brösarpslången.

Alexandersson vann

Tävlingarna i Brösarp höll hög nivå. Tove Alexandersson, Stora Tuna OK, och Gustav Bergman, OK Ravinen, vann elitklasserna i Brösarpssprinten medan Emma Johansson, Domnarvets GOIF, och Albin Ridefelt, OK Linné, var snabbast i Brösarpslången.

I helgen inleddes årets Swedish League med två tävlingar i skånska Brösarp.

Tvillingsystrarna Erika och Johanna Källvik Leufvén, Åmåls OK, är bara 16 år men har ändå bestämt sig för att vara med på vissa deltävlingar i D18 elit redan i år för att ”se och lära”. Men det blev mer än så vid premiären.

Erika Källvik Leufvén var bara sekunder från bronset och sprang in på fjärde plats på den 2 380 meter långa banan i Brösarpssprinten. Marginalen upp till segraren Amanda Kleijn, Södertälje-Nykvarn OF, var 30 sekunder. Johanna Källvik Leufvén gjorde också ett bra lopp och blev 22:a i den tuffa konkurrensen.

Tyngre på lången

Dagen därpå fortsatte Swedish league med Brösarpslången. D18 elit sprang 7 650 meter och här slutade Erika 32:a, tio minuter bakom segraren Stina Nordin från Sundsvalls OK. Johanna slutade 53:a i Brösarpslången.

Alexandersson vann

Tävlingarna i Brösarp höll hög nivå. Tove Alexandersson, Stora Tuna OK, och Gustav Bergman, OK Ravinen, vann elitklasserna i Brösarpssprinten medan Emma Johansson, Domnarvets GOIF, och Albin Ridefelt, OK Linné, var snabbast i Brösarpslången.

Swedish League

Swedish League är en liga under vårsäsongen för landets bästa seniorer och juniorer. Finaltävlingen avgörs som en jaktstart. Årets program: 9-10 april, Andrarums IF (sprint och lång), 23-24 april, OK Alehof/Kungälvs OK (lång och medel), 5 maj, OK Hammaren (sprint), 7 maj, Ockelbo OK (medel), 8 maj, Ockelbo OK (lång, final med jaktstart)

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.