2016-04-04 16:28

2016-04-04 16:28

Rekordmånga starter i Vårhoppet

RIDSPORT: Omhoppning i högsta klassen

Under helgen hölls hopptävlingar för både ponny och häst på Åmåls Ridklubb. Rekordmånga ekipage kom till start och publiken fick se många fina rundor.

I lördags intog ponnyerna Åmåls Ridklubb. Dagen började mycket bra för hemmaryttarna. Vera Kutscher på Stommens Karuso och Alma Melitshenko på Firletka bjöd båda på felfria rundor i lätt C. Dessvärre räckte inte tiderna till placering. Det gjorde det däremot för Lisa Magnusson på c-ponnyn Cosmos. De fick till några riktigt snabba svängar och tog hem segern i lätt C.

Persson imponerade

Åmålstjejen Nathalie Persson, tävlande för Jump Club RSF fick till några riktigt fina rundor med sina ponnyer. Det blev en tredjeplats i lätt B Kat. D tillsammans med Shakespeare.

I lätt A tog Nathalie hem segern tillsammans med b-ponnyn Ard Chuan Delfight, trots fyra fel i andra fasen. Nathalie red även felfritt i lätt A avd. B på sin c-ponny Killaloe Pondi.

Åmålsryttaren Elvira Karlsson fick till två fina rundor på sin c-ponny Smoover. Dock föll några bommar i andrafaserna och ekipaget slutade strax utanför placering i både lätt B och lätt A.

168 häststarter

På söndagen var det dags för storhästarna, med rekordmånga 168 starter. Hur alla skulle få plats på parkeringen var länge ett orosmoln för tävlingsledare Gunilla Hägg.

– Jag har haft sömnproblem i över en vecka, men det gick ju som en dans tack vare våra duktiga parkeringsvakter, säger hon.

Agnes Rudander, Åmåls RK hoppade hem en fin femteplats, tillsammans med Gunillas gamla tävlingspartner Rafael W, i enmetersklassen. Hanna Jansson, Vänersborgs RF vann på sin häst Brozzo.

Vanja Aslaksen Aamot, Lilleruds HSK, hade en lyckad tävlingsdag i Åmål på hästen Pokusa. Ekipaget inledde dagen med en tredjeplats i enmetersklassen. Helgens största klass gick över 110 centimeter höga hinder. Där tog Vanja hem segern före 38 andra ryttare. Även Åmålsryttaren Emma Magnusson fick till en fin runda i 1.10-metersklassen tillsammans med sin häst Vilja F. De slutade som första ekipage utanför placering.

Två ekipage felfria

När hindren höjdes till 130 centimeter var det dags för dagens sista klass. Två ekipage klarade av grundomgången felfritt. Först ut i omhoppningen var Jarle Grönhaug, Fryksdalens RS på hingsten Corduroy. De tog sig igenom banan på ett mycket fint sätt med tiden 41,11.

Omhoppningens andra och sista ekipage var Fredrik Hasselberg, Hammarö RF på Metallica. De tog sig igenom banan två hundradelar snabbare än Jarle och Conduroy. Dock föll sista bommen och segern gick till Fryksdalsryttaren.

Angelica Janson

I lördags intog ponnyerna Åmåls Ridklubb. Dagen började mycket bra för hemmaryttarna. Vera Kutscher på Stommens Karuso och Alma Melitshenko på Firletka bjöd båda på felfria rundor i lätt C. Dessvärre räckte inte tiderna till placering. Det gjorde det däremot för Lisa Magnusson på c-ponnyn Cosmos. De fick till några riktigt snabba svängar och tog hem segern i lätt C.

Persson imponerade

Åmålstjejen Nathalie Persson, tävlande för Jump Club RSF fick till några riktigt fina rundor med sina ponnyer. Det blev en tredjeplats i lätt B Kat. D tillsammans med Shakespeare.

I lätt A tog Nathalie hem segern tillsammans med b-ponnyn Ard Chuan Delfight, trots fyra fel i andra fasen. Nathalie red även felfritt i lätt A avd. B på sin c-ponny Killaloe Pondi.

Åmålsryttaren Elvira Karlsson fick till två fina rundor på sin c-ponny Smoover. Dock föll några bommar i andrafaserna och ekipaget slutade strax utanför placering i både lätt B och lätt A.

168 häststarter

På söndagen var det dags för storhästarna, med rekordmånga 168 starter. Hur alla skulle få plats på parkeringen var länge ett orosmoln för tävlingsledare Gunilla Hägg.

– Jag har haft sömnproblem i över en vecka, men det gick ju som en dans tack vare våra duktiga parkeringsvakter, säger hon.

Agnes Rudander, Åmåls RK hoppade hem en fin femteplats, tillsammans med Gunillas gamla tävlingspartner Rafael W, i enmetersklassen. Hanna Jansson, Vänersborgs RF vann på sin häst Brozzo.

Vanja Aslaksen Aamot, Lilleruds HSK, hade en lyckad tävlingsdag i Åmål på hästen Pokusa. Ekipaget inledde dagen med en tredjeplats i enmetersklassen. Helgens största klass gick över 110 centimeter höga hinder. Där tog Vanja hem segern före 38 andra ryttare. Även Åmålsryttaren Emma Magnusson fick till en fin runda i 1.10-metersklassen tillsammans med sin häst Vilja F. De slutade som första ekipage utanför placering.

Två ekipage felfria

När hindren höjdes till 130 centimeter var det dags för dagens sista klass. Två ekipage klarade av grundomgången felfritt. Först ut i omhoppningen var Jarle Grönhaug, Fryksdalens RS på hingsten Corduroy. De tog sig igenom banan på ett mycket fint sätt med tiden 41,11.

Omhoppningens andra och sista ekipage var Fredrik Hasselberg, Hammarö RF på Metallica. De tog sig igenom banan två hundradelar snabbare än Jarle och Conduroy. Dock föll sista bommen och segern gick till Fryksdalsryttaren.

Angelica Janson

  • Angelica Janson