2016-04-04 17:24

2016-04-04 17:24

Erika trivdes i VM-terrängen

ORIENTERING: Världseliten i Bohuslän

I helgen fick både eliten och motionärerna chansen att tävla i VM-terräng i Strömstadmedeln och Kvillebyns klassiska. Åmåls OK:s Erika Källvik Leufvén blev tvåa två gånger om.

20 orienterare från Åmåls OK ställde i lördags upp i Strömstadmedeln. Och det blev flera pallplatser i medeldistansen. Eric Åhl och Jörgen Åhl tog varsin klass-seger i U2- respektive H45-klassen. I D18-klassen sprang Erika Källvik Leufvén in på andra plats, 50 sekunder bakom norskan Rikke Blakkestad Ingesen, Fredrikstad SK. Systern Johanna slutade fyra i klassen.

På bronsplats hittar vi dessutom Ivar Kahra, H10, och Per Källvik, H50.

I söndags hade Åmåls OK fem startande i långdistansen i Kvillebyns klassiska. Erika Källvik Leufvén följde upp lördagens andraplats med ytterligare en, i D18 elit-klassen. Erika var en minut och 43 sekunder bakom segraren Idun Kristine Felde Olaussen, Haldens SK, Johanna Källvik Leufvén slutade åtta i samma klass.

Tävlingarna gick i terräng liknande den som VM i Strömstad och Tanum kommer att avgöras på i sommar och lockade därför ett högklassigt startfält.

Strömstadmedelns elitklass på damsidan vanns av Helena Jansson, OK Ravinen, 31 sekunder före schweiziska Judith Wyder, Göteborg-Majorna OK.

I herrklassen segrade Olav Lundanes, Halden, före medeldistanskungen Thierry Gueorgiou, Frankrike.

Helena Jansson trivdes ypperligt i den utmanande västkustterrängen och var först även i Kvillebyns klassiska. Norrmannen Eskil Kinneberg, tävlande för IFK Göteborg, vann herrarnas elitklass.

20 orienterare från Åmåls OK ställde i lördags upp i Strömstadmedeln. Och det blev flera pallplatser i medeldistansen. Eric Åhl och Jörgen Åhl tog varsin klass-seger i U2- respektive H45-klassen. I D18-klassen sprang Erika Källvik Leufvén in på andra plats, 50 sekunder bakom norskan Rikke Blakkestad Ingesen, Fredrikstad SK. Systern Johanna slutade fyra i klassen.

På bronsplats hittar vi dessutom Ivar Kahra, H10, och Per Källvik, H50.

I söndags hade Åmåls OK fem startande i långdistansen i Kvillebyns klassiska. Erika Källvik Leufvén följde upp lördagens andraplats med ytterligare en, i D18 elit-klassen. Erika var en minut och 43 sekunder bakom segraren Idun Kristine Felde Olaussen, Haldens SK, Johanna Källvik Leufvén slutade åtta i samma klass.

Tävlingarna gick i terräng liknande den som VM i Strömstad och Tanum kommer att avgöras på i sommar och lockade därför ett högklassigt startfält.

Strömstadmedelns elitklass på damsidan vanns av Helena Jansson, OK Ravinen, 31 sekunder före schweiziska Judith Wyder, Göteborg-Majorna OK.

I herrklassen segrade Olav Lundanes, Halden, före medeldistanskungen Thierry Gueorgiou, Frankrike.

Helena Jansson trivdes ypperligt i den utmanande västkustterrängen och var först även i Kvillebyns klassiska. Norrmannen Eskil Kinneberg, tävlande för IFK Göteborg, vann herrarnas elitklass.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.