2016-04-01 17:37

2016-04-01 17:37

Succémålvakten stannar

ISHOCKEY: Kanadensaren förlänger med ÅSK

Han avgjorde flera matcher i årets serie. Nu är målvakten Ian Perrier klar för ytterligare en säsong i Åmåls SK.

Åmåls SK har inte varit bortskämt med målvakter med en räddningsprocent över 90 procent de senaste åren. 25-årige kanadensaren Ian Perrier, som anslöt från Westfield State University inför årets säsong, landade på en räddningsprocent på 90.18 procent – fjärde bäst i serien.

Storväxte Perrier stod samtliga matcher i både grundserien, play in- och kvalmatcherna och bidrog starkt till det förnyade kontraktet i division 2. För detta utsågs han till lagets mest värdefulla spelare. Ian Perrier sågs som en av de viktigaste pusselbitarna i lagbygget inför nästa säsong och nu har ÅSK och Ian Perrier kommit överens. Kanadensaren har skrivit på för ytterligare en säsong.

– Perrier har gjort en kanonsäsong. Han har gjort vad man kan begära och lite till, säger Åmåls SK:s sportchef Mikael Engberg.

Bäst räddningsprocent i serien hade tidigare ÅSK-spelaren Linus Ågren, nu i Grums, på 92.69 procent. Även han har varit med i diskussionerna.

– Vi stämde av med Ågren. Men han har inte bestämt sig riktigt, och i och med att Ian var beredd att skriva nu gick vi den vägen. Målvakten är så pass viktig så det vill vi ha klart tidigt.

På målvaktssidan har även Timmy Melchersson kontrakt över nästa år.

– Han kommer också att matchas i vinter. Ian kommer inte att stå varje match.

Åmåls SK har även förlängt med forwarden och egna produkten Jesper Thorstensson, född 1998. Han gjorde i år sin andra säsong som ordinarie i a-laget och noterades då för fyra mål och sex assist. Med Thostersson har ÅSK nu redan sju forwards klara inför nästa säsong. Sex av dem är egna produkter.

Åmåls SK har inte varit bortskämt med målvakter med en räddningsprocent över 90 procent de senaste åren. 25-årige kanadensaren Ian Perrier, som anslöt från Westfield State University inför årets säsong, landade på en räddningsprocent på 90.18 procent – fjärde bäst i serien.

Storväxte Perrier stod samtliga matcher i både grundserien, play in- och kvalmatcherna och bidrog starkt till det förnyade kontraktet i division 2. För detta utsågs han till lagets mest värdefulla spelare. Ian Perrier sågs som en av de viktigaste pusselbitarna i lagbygget inför nästa säsong och nu har ÅSK och Ian Perrier kommit överens. Kanadensaren har skrivit på för ytterligare en säsong.

– Perrier har gjort en kanonsäsong. Han har gjort vad man kan begära och lite till, säger Åmåls SK:s sportchef Mikael Engberg.

Bäst räddningsprocent i serien hade tidigare ÅSK-spelaren Linus Ågren, nu i Grums, på 92.69 procent. Även han har varit med i diskussionerna.

– Vi stämde av med Ågren. Men han har inte bestämt sig riktigt, och i och med att Ian var beredd att skriva nu gick vi den vägen. Målvakten är så pass viktig så det vill vi ha klart tidigt.

På målvaktssidan har även Timmy Melchersson kontrakt över nästa år.

– Han kommer också att matchas i vinter. Ian kommer inte att stå varje match.

Åmåls SK har även förlängt med forwarden och egna produkten Jesper Thorstensson, född 1998. Han gjorde i år sin andra säsong som ordinarie i a-laget och noterades då för fyra mål och sex assist. Med Thostersson har ÅSK nu redan sju forwards klara inför nästa säsong. Sex av dem är egna produkter.