2016-03-23 10:11

2016-03-23 10:11

Nelson slog till med drömtid i premiären

LÖPNING: Skulle bara testa formen

Snön har knappt smält men Spring Åmåls Sofie Nelson visar redan riktigt fin form. I helgen vann hon ett milslångt seedingslopp till Göteborgsvarvet på den fina tiden 35.35 – tre minuter bättre än hennes tidigare personliga rekord.
– Nu blir jag sugen på att satsa lite mer, säger Sofie Nelson.

Den flacka banan i Frihamnen i Göteborg, och det fina vädret gav snabba tider i seedingsloppet – Nelson hade 17.26 på de första fem kilometerna. I mål var hon en minut och 37 sekunder före Katarina Åström, Ullevi, och Camilla Frejd, SOK Knallen, på delad andraplats.

– Jag satte igång klockan när jag började men sedan bestämde jag mig för att inte titta på den utan jag gick på känsla. Det kändes inte som att jag tog ut mig jättemycket, säger Sofie Nelson.

Tiden står sig riktigt bra i Sverigekonkurrensen. Enligt Svenska friidrottsförbundets statistik var det endast sju tjejer som sprang snabbare på milen förra året, och det på bana. Loppet var Nelsons första i år och att det skulle gå så fort fanns inte på kartan inför loppet.

– Det var lite oväntat faktiskt, men väldigt roligt. Jag skulle testa formen på det här loppet och trodde inte att det skulle gå så fort. Men jag har tränat mer än vanligt i vinter och det har så klart en viss inverkan.

Efter ett par säsonger med skadeproblem håller Sofie Nelson nu tummarna för en lång skadefri säsong.

– De senaste säsongerna när jag har försökt att komma igång har jag haft problem med skador. Då har jag tappat lite och inte riktigt haft samma fokus. Nu har jag har kunnat hålla igång det bra hela vinterhalvåret. Det bådar väldigt gott.

Den fina tiden i seedingloppet ger henne perfekt utgångsläge i Göteborgsvarvet i maj, som är en av säsongens höjdpunkter.

– Göteborgsvarvet är det första inbokade större loppet i år. Men nu blir jag ju lite sugen på att springa fler millopp också.

Den flacka banan i Frihamnen i Göteborg, och det fina vädret gav snabba tider i seedingsloppet – Nelson hade 17.26 på de första fem kilometerna. I mål var hon en minut och 37 sekunder före Katarina Åström, Ullevi, och Camilla Frejd, SOK Knallen, på delad andraplats.

– Jag satte igång klockan när jag började men sedan bestämde jag mig för att inte titta på den utan jag gick på känsla. Det kändes inte som att jag tog ut mig jättemycket, säger Sofie Nelson.

Tiden står sig riktigt bra i Sverigekonkurrensen. Enligt Svenska friidrottsförbundets statistik var det endast sju tjejer som sprang snabbare på milen förra året, och det på bana. Loppet var Nelsons första i år och att det skulle gå så fort fanns inte på kartan inför loppet.

– Det var lite oväntat faktiskt, men väldigt roligt. Jag skulle testa formen på det här loppet och trodde inte att det skulle gå så fort. Men jag har tränat mer än vanligt i vinter och det har så klart en viss inverkan.

Efter ett par säsonger med skadeproblem håller Sofie Nelson nu tummarna för en lång skadefri säsong.

– De senaste säsongerna när jag har försökt att komma igång har jag haft problem med skador. Då har jag tappat lite och inte riktigt haft samma fokus. Nu har jag har kunnat hålla igång det bra hela vinterhalvåret. Det bådar väldigt gott.

Den fina tiden i seedingloppet ger henne perfekt utgångsläge i Göteborgsvarvet i maj, som är en av säsongens höjdpunkter.

– Göteborgsvarvet är det första inbokade större loppet i år. Men nu blir jag ju lite sugen på att springa fler millopp också.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.