2016-02-24 12:19

2016-02-24 12:29

Ruth J Andersson flyttar till Sala

TRAV: Har investerat i en ny gård

Ruth J Andersson är Åmålstravets senaste tillskott som proffstränare.
Men snart är hon förlorad för banan då hon har köpt en gård i Sätra Brunn utanför Sala.
– Flyttlasset kommer att gå någon gång i sommar, berättar hon.

År 2015 inledde Ruth J Andersson sin karriär som proffstränare med gården i Slädekärr några mil från Åmålstravet som bas.

Men på den gården kommer hon inte att bedriva sin tränarverksamhet länge till.

– Vi har köpt en gård utanför Sala. Vi tittade på den redan för några år sedan och när den fortfarande var till salu slog vi till. Läget passar bra med nära till flera banor och det kommer att bli nära till Oskar. Det innebär att han kan vara mer delaktig och köra hästarna i lopp mer än tidigare, säger Ruth.

Oskar som Ruth pratar om är Oskar J Andersson. Han är yngre bror till Ruth och tveklöst landets hetaste lärling för dagen.

Oskar, som i skrivande stund ligger på 13:e plats i den allsvenska kuskligan, jobbar hos Jörgen Westholm och med den här flytten kommer det bara vara tio minuters bilfärd mellan syskonen.

– Om vi ska satsa rejält på det här behöver vi göra den här flytten. Även min mamma och pappa kommer att flytta med. Vi har tillträde till gården den 31 mars, men det är lite renovering att göra så flyttlasset kommer att gå någon gång under sommaren, berättar Ruth.

Hon är nöjd med sitt första år som proffstränare och samtliga hästar i stallet kommer att flytta med till Sala. Av de 13 hästarna på träningslistan är några unghästar. Den intressantaste är nyblivna treåringen Lima Mermaid som kostade 45 000 dollar på auktion i Lexington som ettåring.

– Hon har gått ett banjobb och nu när det blir lite finare underlag att träna på ska vi in till Åmålstravet och köra några banjobb till. Hon behöver två eller tre banjobb till innan det kan bli aktuellt med en start. Jag hoppas att det kan bli någon start innan vi flyttar, men jag kommer inte att stressa fram något, säger Ruth.

År 2015 inledde Ruth J Andersson sin karriär som proffstränare med gården i Slädekärr några mil från Åmålstravet som bas.

Men på den gården kommer hon inte att bedriva sin tränarverksamhet länge till.

– Vi har köpt en gård utanför Sala. Vi tittade på den redan för några år sedan och när den fortfarande var till salu slog vi till. Läget passar bra med nära till flera banor och det kommer att bli nära till Oskar. Det innebär att han kan vara mer delaktig och köra hästarna i lopp mer än tidigare, säger Ruth.

Oskar som Ruth pratar om är Oskar J Andersson. Han är yngre bror till Ruth och tveklöst landets hetaste lärling för dagen.

Oskar, som i skrivande stund ligger på 13:e plats i den allsvenska kuskligan, jobbar hos Jörgen Westholm och med den här flytten kommer det bara vara tio minuters bilfärd mellan syskonen.

– Om vi ska satsa rejält på det här behöver vi göra den här flytten. Även min mamma och pappa kommer att flytta med. Vi har tillträde till gården den 31 mars, men det är lite renovering att göra så flyttlasset kommer att gå någon gång under sommaren, berättar Ruth.

Hon är nöjd med sitt första år som proffstränare och samtliga hästar i stallet kommer att flytta med till Sala. Av de 13 hästarna på träningslistan är några unghästar. Den intressantaste är nyblivna treåringen Lima Mermaid som kostade 45 000 dollar på auktion i Lexington som ettåring.

– Hon har gått ett banjobb och nu när det blir lite finare underlag att träna på ska vi in till Åmålstravet och köra några banjobb till. Hon behöver två eller tre banjobb till innan det kan bli aktuellt med en start. Jag hoppas att det kan bli någon start innan vi flyttar, men jag kommer inte att stressa fram något, säger Ruth.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.