2016-02-24 13:13

2016-02-24 13:13

Kvalseger krävs för att säkra spel i tvåan

ISHOCKEY: Eddy ska bli mer engagerad i båset

Två hungriga division 3-lag och ett Ludvika HF eventuellt förstärkt av ett par Leksandsikoner. Ett tufft kval väntar för Åmåls SK.

Åmåls SK har en sista chans att hänga kvar i division 2 nästa säsong. Ludvika HF från division 2 västra B och division 3-laget Karlskoga HC Flyers, samt segraren i matchserien mellan division 3-lagen Sunne IK och Örebrolaget HC Örnen väntar i kvalet till division 2. Sunne och Örnen har 1–1 i matcher inför den avgörande matchen, som spelas i kväll.

– Det är en ny säsong nu, en kort sådan. Vi måste vara fokuserade i två veckor och sex matcher, säger Åmåls tränare Ken Eddy.

För att vara säker på en plats i division 2 nästa säsong är det seger i kvalgruppen som gäller. Men även fler lag kan få chansen i division 2 nästa säsong. Allt beror på upp- och nedflyttningar i de högre serierna.

– Vi har en bra chans men det kommer inte bli lätt. Det är två division 3-lag som är hungriga, och så har vi ett annat division 2-lag, säger Ken Eddy.

Ludvika slutade sist i sin serie och förstärkte inför play in-mötena mot Fagersta AIK med Jens Bergenström och Gabriel Pears som så sent som förra säsongen spelade i SHL med Leksand. Dessutom har Henrik Bergenström (Jens bror) som de senaste säsongerna har spelat med Borlänge HF i division 1, anslutit. Om trion kommer att fortsätta spela i kvalet är inte klart än, säger Jan-Erik Leopoldsson i Ludvikas sportkommitté.

– De ska lämna besked framåt slutet av veckan, säger han.

Enligt Henrik Bergenström var dealen att trion skulle spela matcherna mot Fagersta, och han är osäker på om det blir något mer spel i kvalet.

– Jag kommer att vara bortrest en del, så det kommer bli svårt för mig att hinna spela något mer, säger han.

Efter en veckas matchledigt och ett spelarmöte där säsongen diskuterades ska ÅSK nu börja om från noll igen, säger Ken Eddy.

– Vi ska inte ändra så mycket taktiskt sett men på vårt sätt att tänka. Jag ska bli mer engagerad under matcherna. Min filosofi har alltid varit att det du lär dig på träningarna överför du sedan till matchen. Matchen är som en examen och då kan jag inte gå runt och hjälpa spelarna med svaren. Det funkade i första halvan av serien, men sedan funkade inte det längre.

Hur ser spelarna ut efter en lång säsong?

– Vi hade en bra träning igår och de verkar fräscha igen.

Åmåls SK har en sista chans att hänga kvar i division 2 nästa säsong. Ludvika HF från division 2 västra B och division 3-laget Karlskoga HC Flyers, samt segraren i matchserien mellan division 3-lagen Sunne IK och Örebrolaget HC Örnen väntar i kvalet till division 2. Sunne och Örnen har 1–1 i matcher inför den avgörande matchen, som spelas i kväll.

– Det är en ny säsong nu, en kort sådan. Vi måste vara fokuserade i två veckor och sex matcher, säger Åmåls tränare Ken Eddy.

För att vara säker på en plats i division 2 nästa säsong är det seger i kvalgruppen som gäller. Men även fler lag kan få chansen i division 2 nästa säsong. Allt beror på upp- och nedflyttningar i de högre serierna.

– Vi har en bra chans men det kommer inte bli lätt. Det är två division 3-lag som är hungriga, och så har vi ett annat division 2-lag, säger Ken Eddy.

Ludvika slutade sist i sin serie och förstärkte inför play in-mötena mot Fagersta AIK med Jens Bergenström och Gabriel Pears som så sent som förra säsongen spelade i SHL med Leksand. Dessutom har Henrik Bergenström (Jens bror) som de senaste säsongerna har spelat med Borlänge HF i division 1, anslutit. Om trion kommer att fortsätta spela i kvalet är inte klart än, säger Jan-Erik Leopoldsson i Ludvikas sportkommitté.

– De ska lämna besked framåt slutet av veckan, säger han.

Enligt Henrik Bergenström var dealen att trion skulle spela matcherna mot Fagersta, och han är osäker på om det blir något mer spel i kvalet.

– Jag kommer att vara bortrest en del, så det kommer bli svårt för mig att hinna spela något mer, säger han.

Efter en veckas matchledigt och ett spelarmöte där säsongen diskuterades ska ÅSK nu börja om från noll igen, säger Ken Eddy.

– Vi ska inte ändra så mycket taktiskt sett men på vårt sätt att tänka. Jag ska bli mer engagerad under matcherna. Min filosofi har alltid varit att det du lär dig på träningarna överför du sedan till matchen. Matchen är som en examen och då kan jag inte gå runt och hjälpa spelarna med svaren. Det funkade i första halvan av serien, men sedan funkade inte det längre.

Hur ser spelarna ut efter en lång säsong?

– Vi hade en bra träning igår och de verkar fräscha igen.

Åmåls spelschema

26 feb: ÅSK – Ludvika

28 feb: Karlskoga – ÅSK

2 mars: Sunne/Örnen – ÅSK

4 mars: Ludvika – ÅSK

6 mars: ÅSK – Karlskoga

9 mars: ÅSK – Sunne/Örnen