2016-02-22 19:01

2016-02-22 19:01

Åmåls IBK tog sista chansen att undvika kval

INNEBANDY: Svängig match i Karlbergshallen

Med två omgångar kvar att spela av division 2-innebandyn lever fortfarande hoppet för Åmåls IBK om att undvika kvalspel nedåt. Detta efter seger med 10-7 i en mycket svängig match mot Edebäck i fredags kväll.
Åmål jagar Nilsby och lagen möts i nästa omgången.

Åmåls IBK började fredagskvällens match i Karlbergshallen på ett bra sätt, bra men gjorde en dålig andraperiod. Inför slutperioden låg Åmål under med 2-5, då var det inte många som trodde på hemmaseger.

– Vi sa till varandra inför sista perioden, att nu är det sista chansen. Att det bara är att gå in och köra. Vi visade att det inte bara var tomt prat, säger tränaren Esa Varis.

För en vändning utan dess like påbörjades när Emil Gustavsson gjorde 3-5 efter 2.22 av slutperioden. Åmål vann sista perioden i matchen med 8-2 och vann till slut med 10-7.

– Det var som om all press rann av oss. När vi fick 3-5-målet ganska tidigt så tände det oss, samtidigt som Edebäck blev skärrat. Trots att de kvitterade till 6-6 senare, så bekom det oss inte. Vi bara tryckte på. Det var fantastiskt skönt.

Resultatet var som helhet rättvist. ÅIBK hade ett stort övertag i skottstatistiken och spelade bra – förutom i mittperioden, då fyra av nio Edebäck-skott gick in.

Stor show

I tredje perioden hade Åmåls Andreas Jonsson stor show med fyra mål. Tre av gångerna spelades han fram av parhästen Jonas Andreasson. Anmärkningsvärt från tredje perioden var också att tre mål – 6–6, 7–6 och 8–6 – gjordes inom loppet av 42 sekunder.

I och med segern tog Åmål sista chansen att klara sig kvar i division 2, utan att behöva kvala. Inför seriens avslutande två omgångar har Åmål 17 poäng. Nilsby ovanför kvalstrecket har 19. Eftersom det är tre poäng för seger, så har Åmål avgörandet helt i egna händer.

– Inför de fyra avslutande matcherna sa vi att om vi gör rent hus, så klarar vi oss kvar. Nu har vi klarat av hälften.

I sista omgången möter Åmål Karlstad Ungdom hemma, medan Nilsby tar sig an Skoghall på bortaplan.

– Nilsby borta är en tuff match. Vi siktar in oss på en batalj. Det gäller att vi inte står på hälarna, utan driver på spelet i det tempo som vi vill ha, säger Esa Varis.

Åmåls IBK började fredagskvällens match i Karlbergshallen på ett bra sätt, bra men gjorde en dålig andraperiod. Inför slutperioden låg Åmål under med 2-5, då var det inte många som trodde på hemmaseger.

– Vi sa till varandra inför sista perioden, att nu är det sista chansen. Att det bara är att gå in och köra. Vi visade att det inte bara var tomt prat, säger tränaren Esa Varis.

För en vändning utan dess like påbörjades när Emil Gustavsson gjorde 3-5 efter 2.22 av slutperioden. Åmål vann sista perioden i matchen med 8-2 och vann till slut med 10-7.

– Det var som om all press rann av oss. När vi fick 3-5-målet ganska tidigt så tände det oss, samtidigt som Edebäck blev skärrat. Trots att de kvitterade till 6-6 senare, så bekom det oss inte. Vi bara tryckte på. Det var fantastiskt skönt.

Resultatet var som helhet rättvist. ÅIBK hade ett stort övertag i skottstatistiken och spelade bra – förutom i mittperioden, då fyra av nio Edebäck-skott gick in.

Stor show

I tredje perioden hade Åmåls Andreas Jonsson stor show med fyra mål. Tre av gångerna spelades han fram av parhästen Jonas Andreasson. Anmärkningsvärt från tredje perioden var också att tre mål – 6–6, 7–6 och 8–6 – gjordes inom loppet av 42 sekunder.

I och med segern tog Åmål sista chansen att klara sig kvar i division 2, utan att behöva kvala. Inför seriens avslutande två omgångar har Åmål 17 poäng. Nilsby ovanför kvalstrecket har 19. Eftersom det är tre poäng för seger, så har Åmål avgörandet helt i egna händer.

– Inför de fyra avslutande matcherna sa vi att om vi gör rent hus, så klarar vi oss kvar. Nu har vi klarat av hälften.

I sista omgången möter Åmål Karlstad Ungdom hemma, medan Nilsby tar sig an Skoghall på bortaplan.

– Nilsby borta är en tuff match. Vi siktar in oss på en batalj. Det gäller att vi inte står på hälarna, utan driver på spelet i det tempo som vi vill ha, säger Esa Varis.

Matchfakta

Division 2 Värmland

Åmåls IBK- Edebäck IF 10-7 (2-1, 0-4, 8-2)

Målen, första perioden: 1-0 Emil Gustavsson (7.16), 1-1 Niclas Andersson (15.55), 2-1 Daniel Åslund (18.57).

Andra perioden: 2-2 Marcus Persson (7.45), 2-3 Niclas Andersson (11.47), 2-4 Thomas Gadevall (16.05), 2-5 (Niclas Andersson (18.19)

Tredje perioden: 3-5 Emil Gustavsson (2.22), 4-5 Pontus Nilsson (3.19), 5-5 Andreas Jonsson (7.13), 6-5 Andreas Jonsson (10.38), 6-6 Alexander Forsdahl (14.02), 7-6 Simon Mjörnestål (14.33), 8-6 Andreas Jonsson (14.44), 9-6 Emil Gustavsson (17.29), 10-6 Andreas Jonsson (18.52), 10-7 Niclas Andersson (19.40).

Skottstatistik: 38-26 Utv, ÅIBK: 6x2, EIF: 3x2. Domare: Jonas Snäll, Kil, Peter Strömbäck, Kristinehamn.

Publik: 99

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.