2016-02-22 11:41

2016-02-22 11:41

Åmåls BC klart för ettan

BOWLING: Seriesegrare med fem omgångar kvar

Avancerar. Den långa segersviten bröts, men Åmåls BC fick ändå jubla i helgen. Storsegern mot BK Loket med 17–3 säkrade seriesegern och avancemanget till division 1.
– Vi är fruktansvärt nöjda med helgen, säger lagledaren Claes Lindh.

Det var mycket som stod på spel inför helgens bortamatcher mot Team Mariestads BK F och BK Loket. Åmål var inför helgen ett av nio lag i Sverige som var obesegrade och vid en seger skulle laget samtidigt säkra seriesegern och avancera till division 1.

Förutsättningarna var inte de bästa. Åmål saknade flera viktiga kuggar i laget och åkte utan enda reserv.

– Vi hade sex-sju spelare borta, varav fyra ordinarie. Jonas Lindh och Jonas Pettersson kom in i laget med kort varsel. De ska ha all heder att de ställde upp, och gjorde det bra. Utan dem hade vi inte varit seriesegrare, säger Åmåls spelade lagledare Claes Lindh.

Och matchen mot Mariestad – topplag i grupp B – blev som väntat tuff. Mariestad rivstartade och hade dragit ifrån till 9–1 redan efter halva matchen. Åmål spelade upp sig efter hand men kom inte närmare än 6–14. Lagets fina svit på 15 matcher utan förlust bröts därmed.

Patrik Johansson hade bäst resultat i ÅBC med 820 inspelade poäng.

– Vi spelade inte bra. Jag vet inte vad som hände, inte ens vi som brukar spela bra spelade bra. Det kanske var stundens allvar. Mariestad var skapliga, men i normala fall skulle vi ha vunnit den matchen.

Laget åkte vidare till Hallsberg för match mot Loket.

– Vi var taggade och vi visste att vi hade stora chanser att vinna. Före matchen sa vi att vi skulle ha roligt, för då kommer resultaten också.

Åmål spelade jämnt och stabilt matchen igenom och avgjorde redan i tredje serien där de spelade hem samtliga banpoäng. Matchen slutade 17–3 till Åmål som kom upp i 6065 kägelpoäng. Peter Johannesson spelade bäst i Åmål och kom upp i 825 poäng.

– Vi startade riktigt bra och avgjorde tidigt i matchen. Vi spelade för seriesegern, säger Claes Lindh.

Trots att fem matcher återstår kan Åmåls BC nu redan börja ladda för division 1 nästa säsong. Närmast jagande BK Tegnér F fick bara med sig en poäng i helgens bortamatcher mot BK Trix och BK Nobel F och Åmåls marginal ner till Tegnér är tolv poäng.

– Nu finns det ingen som kan komma ikapp oss. Jösse (på tredje plats) har tolv poäng att spela om, men de kan bara komma upp i 31 poäng. Vi har 32 poäng.

Hur känns det att redan vara klart för division 1?

– Det känns helt underbart. Vi ska försöka få ihop ett slagkraftigt lag till division 1 nu.

Det var mycket som stod på spel inför helgens bortamatcher mot Team Mariestads BK F och BK Loket. Åmål var inför helgen ett av nio lag i Sverige som var obesegrade och vid en seger skulle laget samtidigt säkra seriesegern och avancera till division 1.

Förutsättningarna var inte de bästa. Åmål saknade flera viktiga kuggar i laget och åkte utan enda reserv.

– Vi hade sex-sju spelare borta, varav fyra ordinarie. Jonas Lindh och Jonas Pettersson kom in i laget med kort varsel. De ska ha all heder att de ställde upp, och gjorde det bra. Utan dem hade vi inte varit seriesegrare, säger Åmåls spelade lagledare Claes Lindh.

Och matchen mot Mariestad – topplag i grupp B – blev som väntat tuff. Mariestad rivstartade och hade dragit ifrån till 9–1 redan efter halva matchen. Åmål spelade upp sig efter hand men kom inte närmare än 6–14. Lagets fina svit på 15 matcher utan förlust bröts därmed.

Patrik Johansson hade bäst resultat i ÅBC med 820 inspelade poäng.

– Vi spelade inte bra. Jag vet inte vad som hände, inte ens vi som brukar spela bra spelade bra. Det kanske var stundens allvar. Mariestad var skapliga, men i normala fall skulle vi ha vunnit den matchen.

Laget åkte vidare till Hallsberg för match mot Loket.

– Vi var taggade och vi visste att vi hade stora chanser att vinna. Före matchen sa vi att vi skulle ha roligt, för då kommer resultaten också.

Åmål spelade jämnt och stabilt matchen igenom och avgjorde redan i tredje serien där de spelade hem samtliga banpoäng. Matchen slutade 17–3 till Åmål som kom upp i 6065 kägelpoäng. Peter Johannesson spelade bäst i Åmål och kom upp i 825 poäng.

– Vi startade riktigt bra och avgjorde tidigt i matchen. Vi spelade för seriesegern, säger Claes Lindh.

Trots att fem matcher återstår kan Åmåls BC nu redan börja ladda för division 1 nästa säsong. Närmast jagande BK Tegnér F fick bara med sig en poäng i helgens bortamatcher mot BK Trix och BK Nobel F och Åmåls marginal ner till Tegnér är tolv poäng.

– Nu finns det ingen som kan komma ikapp oss. Jösse (på tredje plats) har tolv poäng att spela om, men de kan bara komma upp i 31 poäng. Vi har 32 poäng.

Hur känns det att redan vara klart för division 1?

– Det känns helt underbart. Vi ska försöka få ihop ett slagkraftigt lag till division 1 nu.

Resultat Åmåls BC

Mot Team Mariestads BK F:Patrik Johansson , 820 poäng, Peter Johannesson, 781 p, Stefan Björklund, 710 p, Michael Grönqvist, 708 p, Claes Lindh, 685 p, Jonas Lindh, 670 p, Jonas Pettersson, 664 p, Mikael Schützer, 659 p.

Mot BK Loket: Peter Johannesson, 825 poäng, Patrik Johansson, 793 p, Stefan Björklund, 789 p, Michael Grönqvist, 765 p, Jonas Lindh, 748 p, Claes Lindh, 746 p, Jonas Pettersson, 703 p, Mikael Schützer, 696 p.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.