2016-02-17 13:49

2016-02-17 13:49

Starkt hopp trots många förluster

ISHOCKEY: Förbundskaptenen tror på Bohuslän-Dal

Trots att Bohuslän-Dal team 01 förlorade tre av fyra matcher under helgens träningsturnering inför TV-pucken, är förbundskapten Björn Kalin hoppfull.
– Det är ett rimligt mål att vi tar oss vidare från höstens kvartsfinalgruppspel, säger han.

Fyra av distrikten som till hösten ska spela TV-puckens kvartsfinalgruppspel för ungdomar födda 2001, möttes i lördags i en träningsturnering i Åmåls ishall.

Bohuslän-Dal spelade sin första match mot Värmland, som historiskt har lyckats bäst i TV-pucken av helgens deltagande lag. Åtta gånger har det närliggande distriktet vunnit distriktsturneringen, senast 2014.

Bohuslän-Dal lät sig dock inte skrämmas, utan öppnade starkt och ledde med 2–0 efter första perioden. Men de orkade inte hålla uppe intensiteten hela matchen, vilket ledde till att Värmland kom i kapp och vann med 4–2.

– I inledningen till första matchen visade vi vad vi kan. Tyvärr gick vi ner oss efter ett tag, blev stillastående och släppte in några enkla mål, säger förbundskapten Björn Kalin.

Bjöd på motstånd

I matchen mot Västergötland svart förlorade Bohuslän-Dal med 3–8 och mot Örebro med 1–2. Enda poängen som hemmalaget lyckades ta var mot Västergötland gul, där de vann med 3–1. Trots att Bohuslän-Dal hamnade på en fjärdeplacering av fem möjliga lag, är Björn Kalin optimistisk.

– Jag är nöjd med killarnas insats. Även i förlustmatcherna bjöd de på motstånd och skapade chanser. Vi behöver träna på att minimera egna misstag, men det känns absolut som ett rimligt mål att vi ska kunna ta oss vidare från kvartsfinalgruppspelet i september. Till skillnad från tidigare kullar i distriktet har vi bjudit på motstånd under både första och andra träningsturneringen som har hållits. Traditionellt sett brukar Bohuslän-Dal bara göra bra ifrån sig under den första som hålls ett år tidigare. Att vi har hållit kvar formen visar att vi är på rätt väg, säger Björn Kalin.

Fyra av distrikten som till hösten ska spela TV-puckens kvartsfinalgruppspel för ungdomar födda 2001, möttes i lördags i en träningsturnering i Åmåls ishall.

Bohuslän-Dal spelade sin första match mot Värmland, som historiskt har lyckats bäst i TV-pucken av helgens deltagande lag. Åtta gånger har det närliggande distriktet vunnit distriktsturneringen, senast 2014.

Bohuslän-Dal lät sig dock inte skrämmas, utan öppnade starkt och ledde med 2–0 efter första perioden. Men de orkade inte hålla uppe intensiteten hela matchen, vilket ledde till att Värmland kom i kapp och vann med 4–2.

– I inledningen till första matchen visade vi vad vi kan. Tyvärr gick vi ner oss efter ett tag, blev stillastående och släppte in några enkla mål, säger förbundskapten Björn Kalin.

Bjöd på motstånd

I matchen mot Västergötland svart förlorade Bohuslän-Dal med 3–8 och mot Örebro med 1–2. Enda poängen som hemmalaget lyckades ta var mot Västergötland gul, där de vann med 3–1. Trots att Bohuslän-Dal hamnade på en fjärdeplacering av fem möjliga lag, är Björn Kalin optimistisk.

– Jag är nöjd med killarnas insats. Även i förlustmatcherna bjöd de på motstånd och skapade chanser. Vi behöver träna på att minimera egna misstag, men det känns absolut som ett rimligt mål att vi ska kunna ta oss vidare från kvartsfinalgruppspelet i september. Till skillnad från tidigare kullar i distriktet har vi bjudit på motstånd under både första och andra träningsturneringen som har hållits. Traditionellt sett brukar Bohuslän-Dal bara göra bra ifrån sig under den första som hålls ett år tidigare. Att vi har hållit kvar formen visar att vi är på rätt väg, säger Björn Kalin.

  • Emma Bäckström