2016-02-15 16:39

2016-02-15 16:39

FC Mellerud klart för högsta ligan

FUTSAL: I söndags avgjordes det sista kvalet

Efter helgens kvalomgång står det klart att FC Mellerud kommer spela i Svenska Futsalligan nästa säsong.
– Vi har kämpat hårt för att ta oss dit, säger Simon Schullström Jansson som tidigare har spelat för IFK Åmål.

Sedan den Svenska Futsalligan (SFL) etablerades för två år sedan, har futsal växt sig större i Sverige. Inför den här säsongen bjöds fotbollslag in till regionalt seriespel, vilket skulle kvalificera dem vidare till antingen SFL eller blivande division 1-serier. Ett av lagen som lyckades kvalificera sig till den högsta ligan är FC Mellerud.

Efter att ha vunnit sin serie, Futsal Nordvästra Götaland, gick Mellerud FC vidare till en direkt kvalomgång där de mötte Nols IK som hade kvalat sig vidare från Sydvästra Götaland. Med tio minuter kvar av matchen låg Mellerud under med 1–5. De bestämde sig för att byta ut målvakten, vilket visade sig vara ett klokt drag. Därefter fjorde Mellerud fem raka mål. Med 51 sekunder kvar av matchen gjorde laget sitt sjätte mål och tog sig därmed vidare till andra kvalrundan.

I söndags var det dags för den sista kvalomgången, som avgjordes i form av ett gruppspel mellan tre lag där de två bästa fick en plats i SFL.

Melleruds första match spelades mot Gais Futsal, som hamnade under kvalstrecket i SFL under årets säsong. Mellerud tog övertaget och vann med 8–5.

Gais förlorade även sin andra match, mot Skövde United FC, och det stod klart att lagen som avancerat till den högsta serien var Mellerud och Skövde.

– Det ska bli spännande att se hur vi står oss mot de andra lagen, säger Simon Schullström Jansson.

Sedan den Svenska Futsalligan (SFL) etablerades för två år sedan, har futsal växt sig större i Sverige. Inför den här säsongen bjöds fotbollslag in till regionalt seriespel, vilket skulle kvalificera dem vidare till antingen SFL eller blivande division 1-serier. Ett av lagen som lyckades kvalificera sig till den högsta ligan är FC Mellerud.

Efter att ha vunnit sin serie, Futsal Nordvästra Götaland, gick Mellerud FC vidare till en direkt kvalomgång där de mötte Nols IK som hade kvalat sig vidare från Sydvästra Götaland. Med tio minuter kvar av matchen låg Mellerud under med 1–5. De bestämde sig för att byta ut målvakten, vilket visade sig vara ett klokt drag. Därefter fjorde Mellerud fem raka mål. Med 51 sekunder kvar av matchen gjorde laget sitt sjätte mål och tog sig därmed vidare till andra kvalrundan.

I söndags var det dags för den sista kvalomgången, som avgjordes i form av ett gruppspel mellan tre lag där de två bästa fick en plats i SFL.

Melleruds första match spelades mot Gais Futsal, som hamnade under kvalstrecket i SFL under årets säsong. Mellerud tog övertaget och vann med 8–5.

Gais förlorade även sin andra match, mot Skövde United FC, och det stod klart att lagen som avancerat till den högsta serien var Mellerud och Skövde.

– Det ska bli spännande att se hur vi står oss mot de andra lagen, säger Simon Schullström Jansson.

  • Emma Bäckström