2016-02-12 21:33

2016-02-12 21:33

Kvalspelet inleds borta mot Arvika

ISHOCKEY: Åmål får kriga för att hänga kvar

Åmåls SK får göra en omstart i kvalspel mot Arvika, med början på onsdag.

Division 2 västra C har varit ett getingbo under säsongen. Efter halva serien låg Åmål i topp och spelade stabilt och bra. Men sen hände något. Spelskicklige backen Sam Coatta försvann och då sjönk laget.

Länge såg Åmål ut att gå mot play off-spel men runt jul började det gå grus i maskineriet.

Det har varit svårt att sätta fingrarna exakt vad det berott på. Men tydligen betydde Sam Coatta mer för laget än vad många trodde. Inte minst spelmässigt, men också mentalt. Coatta var en stark pådrivare i laget.

Nu står det klart att Åmål missar slutspel och då får laget börja om och spela för att säkra en plats i tvåan även nästa säsong.

En gammal bekant

I play off och kval nedåt – play in om man så vill – ställs lagen i den västra regionen mot varandra. Det hade kunnat bli resor till Dalarna eller Hälsingland. I stället ställs ÅSK mot en gammal bekant.

Bästa sexan i de tre serierna får en bonuschans att kvala uppåt, och det blev Viking som knep den platsen. Därefter är det klart att lag sju och lag åtta sammanlagt möter varandra. Och det blev Åmål och Arvika.

Eftersom Arvika hamnade överst av de båda i tabellen så blir det Arvika som får börja hemma, redan på onsdag i nästa vecka. Mötet avgörs i bäst av tre matcher och det är förstås också Arvika som har fördel av en eventuell tredje och avgörande match.

Hängde kvar i fjol

Det var i det är skedet av play in-spelet som Åmål klarade sig kvar i tvåan i fjol, genom att slå ut Skedvi/Säter i en tredje och avgörande match.

Men om Åmåls SK skulle förlora mot Arvika så finns en chans till att kvala sig kvar. Då blir det nämligen spel i den gamla hederliga kvalserien, där lagen från division 3 sluter upp. Fyra lag gör där upp om två platser i division 2 säsongen 2016-2017.

Division 2 västra C har varit ett getingbo under säsongen. Efter halva serien låg Åmål i topp och spelade stabilt och bra. Men sen hände något. Spelskicklige backen Sam Coatta försvann och då sjönk laget.

Länge såg Åmål ut att gå mot play off-spel men runt jul började det gå grus i maskineriet.

Det har varit svårt att sätta fingrarna exakt vad det berott på. Men tydligen betydde Sam Coatta mer för laget än vad många trodde. Inte minst spelmässigt, men också mentalt. Coatta var en stark pådrivare i laget.

Nu står det klart att Åmål missar slutspel och då får laget börja om och spela för att säkra en plats i tvåan även nästa säsong.

En gammal bekant

I play off och kval nedåt – play in om man så vill – ställs lagen i den västra regionen mot varandra. Det hade kunnat bli resor till Dalarna eller Hälsingland. I stället ställs ÅSK mot en gammal bekant.

Bästa sexan i de tre serierna får en bonuschans att kvala uppåt, och det blev Viking som knep den platsen. Därefter är det klart att lag sju och lag åtta sammanlagt möter varandra. Och det blev Åmål och Arvika.

Eftersom Arvika hamnade överst av de båda i tabellen så blir det Arvika som får börja hemma, redan på onsdag i nästa vecka. Mötet avgörs i bäst av tre matcher och det är förstås också Arvika som har fördel av en eventuell tredje och avgörande match.

Hängde kvar i fjol

Det var i det är skedet av play in-spelet som Åmål klarade sig kvar i tvåan i fjol, genom att slå ut Skedvi/Säter i en tredje och avgörande match.

Men om Åmåls SK skulle förlora mot Arvika så finns en chans till att kvala sig kvar. Då blir det nämligen spel i den gamla hederliga kvalserien, där lagen från division 3 sluter upp. Fyra lag gör där upp om två platser i division 2 säsongen 2016-2017.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.