2016-02-10 08:55

2016-02-10 08:55

Fyra hemmahopp till start

HÄSTSPORT: Ponnyhoppning på Finserud

Fyra hemmahopp kommer till start i lördagens ponnyhoppning i Åmål.

Åmåls ridklubb arrangerar en lokal/regional ponnyhoppning nu på lördag. kallad Alla Hjärtan-hoppet. Det kommer att bli ha mellan 80 och 90 starter i tävlingen, vilket är något mindre an vad ÅRK normalt har vid liknande tävlingar men tävlingsledaren Gunilla Hägg tror att den kvarkasmitta som härjar runt i hela Sverige kan ha påverkat .

– Men vi är glada att vi fått ihop ett bra startfält ändå. Vi kör klasser från lätt D upp till lätt B, säger Gunilla Hägg.

Några hemmaryttare från Åmål finns på plats för att tävla på Finserudsanläggningen. Det handlar om Alicia Olsson, Elvira Karlsson, Lisa Magnusson och Edith Gustavsson.

– Alla de har chans till bra placeringar, säger Gunilla Hägg.

Väl förspänt

I övrigt kommer det till Åmål ryttare från hela Värmland och västkusten, till och med från Göteborg och Kungsbacka.

Åmåls ridklubb har det numera rätt så välspänt vid sin anläggning, med möjlighet till framridning inomhus, vilket gör Finserud populär som tävlingsort även vintertid. Nästa tävling därefter avgörs första helgen i april, då ÅRK går upp några snäpp i svårighetsgrad och arrangerar en tävlingsdag för ponnyer och en dag för hästar.

Åmåls ridklubb arrangerar en lokal/regional ponnyhoppning nu på lördag. kallad Alla Hjärtan-hoppet. Det kommer att bli ha mellan 80 och 90 starter i tävlingen, vilket är något mindre an vad ÅRK normalt har vid liknande tävlingar men tävlingsledaren Gunilla Hägg tror att den kvarkasmitta som härjar runt i hela Sverige kan ha påverkat .

– Men vi är glada att vi fått ihop ett bra startfält ändå. Vi kör klasser från lätt D upp till lätt B, säger Gunilla Hägg.

Några hemmaryttare från Åmål finns på plats för att tävla på Finserudsanläggningen. Det handlar om Alicia Olsson, Elvira Karlsson, Lisa Magnusson och Edith Gustavsson.

– Alla de har chans till bra placeringar, säger Gunilla Hägg.

Väl förspänt

I övrigt kommer det till Åmål ryttare från hela Värmland och västkusten, till och med från Göteborg och Kungsbacka.

Åmåls ridklubb har det numera rätt så välspänt vid sin anläggning, med möjlighet till framridning inomhus, vilket gör Finserud populär som tävlingsort även vintertid. Nästa tävling därefter avgörs första helgen i april, då ÅRK går upp några snäpp i svårighetsgrad och arrangerar en tävlingsdag för ponnyer och en dag för hästar.