2016-02-10 16:04

2016-02-10 16:04

Bergkvist Larsson vann Trollsmashen

TENNIS: Åmålstalang tog hem turnering i Trollhättan

Åmåls TK:s Bella Bergkvist fortsätter att fylla på sitt redan välfyllda prisskåp. Den gångna helgen vann hon sin åldersklass i Trollhätteturneringen Trollsmashen efter en rafflande avslutningsdag.

Turneringen inleddes med poolspel på lördagen, då det redan från första serve stod 2–2 i game för flickorna som gjorde upp i klassen FS12A. En av dessa var Bella Bergkvist Larsson från Åmåls TK. I första matchen ställdes hon mot Märta Petersson från Hjo TK. Västgötskan började bäst, men Bergkvist Larsson åt sig in bit för bit och vann till slut med 10–5 i avgörande supertiebreak.

Möttes återigen

Därefter besegrade Åmålspelaren även Alice Nordén från GLTK i Göteborg med stabila 6–4, 6–4 i set innan spelarna gick till kvällsvila.

Söndagen inleddes med revanschmöte i poolspelets sista match. Då ställdes Bella Bergkvist Larsson mot finalmotståndaren från Anders Järryds Pokal, Ida Kapidzic, som representerar Trollhättans TK. Hemmaspelaren vann inledande set med 6–4, men drygt två timmar senare kunde Bergkvist Larsson pusta ut både som matchvinnare efter 11–9 i supertiebreak och total poolsegrare.

Bäst när det gäller

Semifinalen blev rena transportsträckan för den unga Åmålspelaren, då hon vann med klara 6–1 och 6–2 mot Josefin Berggren från Ljungskile TF. Desto hårdare motstånd bjöd Lidköpings TK:s Emma Fröjd i turneringsfinalen, men återigen bevisade Bella Bergkvist Larsson att hon presterar som bäst när matcherna betyder som mest. Utan full koncentration på de avgörande bollarna hade hon knappast vunnit med 6–2, 6–1.

Turneringen inleddes med poolspel på lördagen, då det redan från första serve stod 2–2 i game för flickorna som gjorde upp i klassen FS12A. En av dessa var Bella Bergkvist Larsson från Åmåls TK. I första matchen ställdes hon mot Märta Petersson från Hjo TK. Västgötskan började bäst, men Bergkvist Larsson åt sig in bit för bit och vann till slut med 10–5 i avgörande supertiebreak.

Möttes återigen

Därefter besegrade Åmålspelaren även Alice Nordén från GLTK i Göteborg med stabila 6–4, 6–4 i set innan spelarna gick till kvällsvila.

Söndagen inleddes med revanschmöte i poolspelets sista match. Då ställdes Bella Bergkvist Larsson mot finalmotståndaren från Anders Järryds Pokal, Ida Kapidzic, som representerar Trollhättans TK. Hemmaspelaren vann inledande set med 6–4, men drygt två timmar senare kunde Bergkvist Larsson pusta ut både som matchvinnare efter 11–9 i supertiebreak och total poolsegrare.

Bäst när det gäller

Semifinalen blev rena transportsträckan för den unga Åmålspelaren, då hon vann med klara 6–1 och 6–2 mot Josefin Berggren från Ljungskile TF. Desto hårdare motstånd bjöd Lidköpings TK:s Emma Fröjd i turneringsfinalen, men återigen bevisade Bella Bergkvist Larsson att hon presterar som bäst när matcherna betyder som mest. Utan full koncentration på de avgörande bollarna hade hon knappast vunnit med 6–2, 6–1.