2016-02-08 13:42

2016-02-08 13:43

Filip Welinder knäckte Göteborgsåkarna

ALPINT: 114 kom till start i dubbelt slalom-DM på Högheden

Vinnare. Bengtsforskillen Filip Welinder stod för helgens prestation när han vann Bohuslän-Dals DM i slalom på Högheden. Segertiden hade gjort honom till mästare i Göteborgsdistriktet, som också tävlade i Edsleskog på lördagen.

– Mästerskapet blev väldigt lyckat. Vi klarade oss från regn och gästerna verkade vara väldigt imponerade av underlaget, säger ordförande i Höghedens SLK, Ulf Godtman.

Sammanlagt 114 slalomåkare kom till start när både Bohuslän-Dal och Göteborg utsåg mästare i nio åldersgrupper. Officiellt rörde det sig om två separata tävlingar, men deltagarna kunde inte undgå att jämföra sig med granndistriktet.

– Det blir en extra morot för alla att få köra mot åkare som man annars inte brukar möta så ofta, säger Ulf Godtman.

Om det bara hade varit Höghedenåkare i startlistan, så skulle exempelvis Leo Godtman ha varit ensam i klassen H 9–10. Nu mötte han i stället nio killar från Göteborgsområdet och körde fortast av alla.

Samma sak gällde i H 13–14, där Marcus Håkansson fick dagens bästa tid. Guldmedaljen i sig var inte speciellt märkvärdig, då Håkansson var den ende från hemmadistriktet som kom till start. Men på Göteborgssidan hade han 13 inofficiella konkurrenter.

Fyra sekunder snabbare

Dagens prestation svarade ändå Bengtsforskillen Filip Welinder för när han vann den näst högsta herrklassen. Visserligen körde hans enda distriktskonkurrent (Emil Magnusson) ur redan i första åket, men den totala segertiden var drygt fyra sekunder bättre än bäste Göteborgare i H 15–16.

I damklasserna hade alla Höghedenåkare minst en distriktskonkurrent när mästerskapet startade. Bäst ifrån sig gjorde Linnea Svanström och Frida Ellenius i klasserna D 11–12 respektive D 13–14. I den sammanlagda tävlingen kom båda på andra plats, efter varsin Göteborgsåkare.

Nästa tävling på Högheden blir kommande helgs U SM-kval med åkare från hela Sydsverige

– Då hoppas vi mycket på Filip Welinder, säger Ulf Godtman.

– Mästerskapet blev väldigt lyckat. Vi klarade oss från regn och gästerna verkade vara väldigt imponerade av underlaget, säger ordförande i Höghedens SLK, Ulf Godtman.

Sammanlagt 114 slalomåkare kom till start när både Bohuslän-Dal och Göteborg utsåg mästare i nio åldersgrupper. Officiellt rörde det sig om två separata tävlingar, men deltagarna kunde inte undgå att jämföra sig med granndistriktet.

– Det blir en extra morot för alla att få köra mot åkare som man annars inte brukar möta så ofta, säger Ulf Godtman.

Om det bara hade varit Höghedenåkare i startlistan, så skulle exempelvis Leo Godtman ha varit ensam i klassen H 9–10. Nu mötte han i stället nio killar från Göteborgsområdet och körde fortast av alla.

Samma sak gällde i H 13–14, där Marcus Håkansson fick dagens bästa tid. Guldmedaljen i sig var inte speciellt märkvärdig, då Håkansson var den ende från hemmadistriktet som kom till start. Men på Göteborgssidan hade han 13 inofficiella konkurrenter.

Fyra sekunder snabbare

Dagens prestation svarade ändå Bengtsforskillen Filip Welinder för när han vann den näst högsta herrklassen. Visserligen körde hans enda distriktskonkurrent (Emil Magnusson) ur redan i första åket, men den totala segertiden var drygt fyra sekunder bättre än bäste Göteborgare i H 15–16.

I damklasserna hade alla Höghedenåkare minst en distriktskonkurrent när mästerskapet startade. Bäst ifrån sig gjorde Linnea Svanström och Frida Ellenius i klasserna D 11–12 respektive D 13–14. I den sammanlagda tävlingen kom båda på andra plats, efter varsin Göteborgsåkare.

Nästa tävling på Högheden blir kommande helgs U SM-kval med åkare från hela Sydsverige

– Då hoppas vi mycket på Filip Welinder, säger Ulf Godtman.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.