2016-02-05 21:34

2016-02-05 21:35

Arvika vann bottenmötet

ISHOCKEY: Spännande fajt om sjätteplatsen

Med en räddningsprocent på 96 procent låg Arvikas målvakt David Tindefjord bakom 2–1-segern mot Åmåls SK.
– Det kunde ha gått hur som helst, säger ÅSK:s assisterande tränare Mattias Eriksson.

Det var målvakternas match när Åmåls SK och Arvika HC i kväll gjorde upp om viktiga poäng i tabellbotten. Åmåls SK:s Ian Perrier motade 90,48 procent av skotten medan kollegan David Tindefjord i Arvikamålet var snäppet värre och kom upp i 96 procent.

ÅSK inledde kontrollerat i en ganska avvaktande första halvlek – Arvika kom bara till avslut sex gånger i första perioden mot Åmåls tio skott. Det enda skottet som resulterade var Thomas Säävs halvchans 13 minuter in i matchen. Kaptenen höll sig framme efter viss oreda i Arvikas defensiva zon och satte 1–0.

1–0 kunde även ha blivit 2–0. Åmål avslutade första perioden i numerärt överläge och etablerade ett rejält tryck som resulterade i ett mål – någon hundradel efter att domaren signalerat för periodpaus.

– Det var tillknäppt, det märktes att det stod mycket på spel för bägge lägen, säger Åmåls assisterande tränare Mattias Eriksson.

Andra perioden var bara två minuter gammal när Arvika kvitterade genom Marcus Ekblom. Resten av perioden präglades liksom de första 20 minuterna av stabil defensiv från båda håll, där det var tydligt att inget av lagen ville gå bort sig.

Halvvägs in i tredje perioden ordnade Robin Kandergård 2–1 för Arvika HC. Resultatet stod sig och med en och en halv minut kvar på matchuret tog ÅSK time out. Ian Perrier lämnade sedan kassen men Arvika lyckades hålla undan och vann matchen med 2–1.

– Det var ingen fantastiskt bra match från vår sida men alla försökte i alla fall, säger Mattias Eriksson.

Fredagskvällens andra viktiga match i serien mellan Filipstads IF och Viking HC slutade 6–3. Kampen om den viktiga sjätteplatsen, som ser ut att innebära play off-spel, lever i allra högsta grad. Arvika är just nu sexa men ÅSK har bara en poäng upp med två matcher kvar att spela. På onsdag tar Åmål emot redan klara seriesegraren Grums IK.

Det var målvakternas match när Åmåls SK och Arvika HC i kväll gjorde upp om viktiga poäng i tabellbotten. Åmåls SK:s Ian Perrier motade 90,48 procent av skotten medan kollegan David Tindefjord i Arvikamålet var snäppet värre och kom upp i 96 procent.

ÅSK inledde kontrollerat i en ganska avvaktande första halvlek – Arvika kom bara till avslut sex gånger i första perioden mot Åmåls tio skott. Det enda skottet som resulterade var Thomas Säävs halvchans 13 minuter in i matchen. Kaptenen höll sig framme efter viss oreda i Arvikas defensiva zon och satte 1–0.

1–0 kunde även ha blivit 2–0. Åmål avslutade första perioden i numerärt överläge och etablerade ett rejält tryck som resulterade i ett mål – någon hundradel efter att domaren signalerat för periodpaus.

– Det var tillknäppt, det märktes att det stod mycket på spel för bägge lägen, säger Åmåls assisterande tränare Mattias Eriksson.

Andra perioden var bara två minuter gammal när Arvika kvitterade genom Marcus Ekblom. Resten av perioden präglades liksom de första 20 minuterna av stabil defensiv från båda håll, där det var tydligt att inget av lagen ville gå bort sig.

Halvvägs in i tredje perioden ordnade Robin Kandergård 2–1 för Arvika HC. Resultatet stod sig och med en och en halv minut kvar på matchuret tog ÅSK time out. Ian Perrier lämnade sedan kassen men Arvika lyckades hålla undan och vann matchen med 2–1.

– Det var ingen fantastiskt bra match från vår sida men alla försökte i alla fall, säger Mattias Eriksson.

Fredagskvällens andra viktiga match i serien mellan Filipstads IF och Viking HC slutade 6–3. Kampen om den viktiga sjätteplatsen, som ser ut att innebära play off-spel, lever i allra högsta grad. Arvika är just nu sexa men ÅSK har bara en poäng upp med två matcher kvar att spela. På onsdag tar Åmål emot redan klara seriesegraren Grums IK.

Matchfakta

Åmåls SK – Arvika HC 1–2 (1–0, 0–1, 0–1)

Mål första perioden: 1–0 Thomas Sääv (13.18)

Andra perioden: 1–1 Marcus Ekblom (22.36)

Tredje perioden: 1–2 Robin Kandergård (48.33)

Utvisningar ÅSK: 2x2 AHC: 2x2

Domare: Erik Steijner

Publik: 87