2016-01-31 19:58

2016-01-31 19:58

ÅSK-ras mot Munkfors

ISHOCKEY: Tre baklängesmål på två minuter

En svag andraperiod avgjorde när Åmåls SK förlorade hemma mot Munkfors i hockeytvåan med 3-6. Men trots förlusten har ÅSK inte givit upp hoppet om play off-spel.

Det blev en stundtals ganska grinig tillställning när Åmål tog emot IFK Munkfors på söndagskvällen. Mängder med utvisningar utdelades, däribland var sitt matchstraff efter slagsmål mellan Robin Törnkvist i Munkfors och Åmåls ryss Artem Pershin.

ÅSK svarade för en bra förstaperiod och hade ledningen med 2-1 när matchen gick in i andra perioden. Då släppte Åmål ifrån sig initiativet till Munkfors, som vände till 3-2.

Men det riktiga raset kom efter att Åmåls lagkapten Thomas Sääv kvitterat till 3-3. Blott elva sekunder senare hade Munkfors gjort 4-3 och en knapp minut efter det 5-3. Men blödningen stoppade inte där. 6-3 till Munkfors kom i efterföljande matchminut.

Gästerna gjorde tre mål på drygt två minuter. Då blir det svårt att vinna hockeymatcher.

Tredje perioden blev spelmässigt avslagen. Men det fortsatte vara grinigt på planen, med mängder av utvisningar som följd.

Åmål lyckades inte upprepa spelet mot Kil tidigare i veckan och får nu svårt att nå en plats ovanför play off-strecket. Men det finns en räddningsplanka. Bästa sexan av division 2-lagen i västra regionen går också vidare till play off. Och den platsen har Åmål fortfarande häng på.

– Vi ska kunna fixa det här, säger Åmåls tränare Ked Eddy.

Mål, Åmål: Felix Arnqvist, Johan Hedlund, Thomas Sääv.

Munkfors: Robin Wall, 4, Stefan Wennerström, Petter Hjerpe.

Det blev en stundtals ganska grinig tillställning när Åmål tog emot IFK Munkfors på söndagskvällen. Mängder med utvisningar utdelades, däribland var sitt matchstraff efter slagsmål mellan Robin Törnkvist i Munkfors och Åmåls ryss Artem Pershin.

ÅSK svarade för en bra förstaperiod och hade ledningen med 2-1 när matchen gick in i andra perioden. Då släppte Åmål ifrån sig initiativet till Munkfors, som vände till 3-2.

Men det riktiga raset kom efter att Åmåls lagkapten Thomas Sääv kvitterat till 3-3. Blott elva sekunder senare hade Munkfors gjort 4-3 och en knapp minut efter det 5-3. Men blödningen stoppade inte där. 6-3 till Munkfors kom i efterföljande matchminut.

Gästerna gjorde tre mål på drygt två minuter. Då blir det svårt att vinna hockeymatcher.

Tredje perioden blev spelmässigt avslagen. Men det fortsatte vara grinigt på planen, med mängder av utvisningar som följd.

Åmål lyckades inte upprepa spelet mot Kil tidigare i veckan och får nu svårt att nå en plats ovanför play off-strecket. Men det finns en räddningsplanka. Bästa sexan av division 2-lagen i västra regionen går också vidare till play off. Och den platsen har Åmål fortfarande häng på.

– Vi ska kunna fixa det här, säger Åmåls tränare Ked Eddy.

Mål, Åmål: Felix Arnqvist, Johan Hedlund, Thomas Sääv.

Munkfors: Robin Wall, 4, Stefan Wennerström, Petter Hjerpe.