2016-01-11 16:48

2016-01-11 16:58

Nordisk prägel på cup

UNGDOMSISHOCKEY: Full fart i ishallen

Helgen som var Åmåls SK värd för gruppspel och ett slutspel i Nordic Youth Cup, en ungdomsturnering i ishockey.

Åmåls Sportklubb har under tre dagar arrangerat gruppspel och slutspel i ungdomsturneringen Nordic Youth Trophy, när det gäller U11-lag. Det var full fart i ishallen under de tre dagarna och många härliga matcher spelades.

Inledde med seger

Åmåls SK inledde med en seger över Arvika med 5-4 i fredags och det var den segern som söndagen tog dem till D-slutspel i Munkfors. Flera av de övriga lagen som spelade i Åmål var mycket duktiga och Åmål vann inga fler matcher.

Lördagens kamp om gruppsegern vanns av Haninge, som besegrade Stavanger i sista matchen med 8-0 och vann gruppen. Färjestad Vit smet därmed emellan och tog andraplatsen på målskillnad, före Stavanger.

Åmåls U11-lag kämpade på bra. Det blev några tuffa matcher, mot lag som var väldigt väldrillade. Haninge Anchors kvicka snidare imponerade.

Bra domarinsats, också, av gänget från Åmål i turneringen.

Till D-slutspel

På söndagen fick Åmålsknattarna packa sina grejer för resa till Munkfors, där D-slutspelet väntade. Åmål nådde kvartsfinalen men förlorade den mot Frisk Asker från Norge med 1–8.

Jacob Gladh Pettersson fick i alla fall avsluta turneringen för Åmåls del med att göra ett reduceringsmål mot de norska guttera.

Åmåls Sportklubb har under tre dagar arrangerat gruppspel och slutspel i ungdomsturneringen Nordic Youth Trophy, när det gäller U11-lag. Det var full fart i ishallen under de tre dagarna och många härliga matcher spelades.

Inledde med seger

Åmåls SK inledde med en seger över Arvika med 5-4 i fredags och det var den segern som söndagen tog dem till D-slutspel i Munkfors. Flera av de övriga lagen som spelade i Åmål var mycket duktiga och Åmål vann inga fler matcher.

Lördagens kamp om gruppsegern vanns av Haninge, som besegrade Stavanger i sista matchen med 8-0 och vann gruppen. Färjestad Vit smet därmed emellan och tog andraplatsen på målskillnad, före Stavanger.

Åmåls U11-lag kämpade på bra. Det blev några tuffa matcher, mot lag som var väldigt väldrillade. Haninge Anchors kvicka snidare imponerade.

Bra domarinsats, också, av gänget från Åmål i turneringen.

Till D-slutspel

På söndagen fick Åmålsknattarna packa sina grejer för resa till Munkfors, där D-slutspelet väntade. Åmål nådde kvartsfinalen men förlorade den mot Frisk Asker från Norge med 1–8.

Jacob Gladh Pettersson fick i alla fall avsluta turneringen för Åmåls del med att göra ett reduceringsmål mot de norska guttera.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.