2016-01-08 19:18

2016-01-08 19:18

Åmåls SK vann öppningsmatchen

ISHOCKEY: Nordic Youth Trophy inleddes med hemmaseger

Ungdomsturneringen Nordic Youth Trophy pågår för fullt runt om i Värmland och i Åmål. Åmåls SK spelade öppningsmatchen i Åmåls ishall och vann över Arvika med 5–4.

I går startade ishockeyturneringen Nordic Youth Trophy. 30 lag är fördelade på fem olika grupper som spelas runt om i Värmland och i Åmål.

I Åmåls ishall spelar grupp C som består av Åmåls SK, Färjestad BK vit, Arvika HC, Stavanger Hockey vit, Bergen IK och Haninge Anchors. Öppningsmatchen spelades mellan Åmåls SK och Arvika HC. I sjunde minuten tog Arvika ledningen. Några få sekunder senare gjorde bortalaget sitt andra mål. Ledningen fortsatte att öka och i halvlek stod det 4-1 till Arvika.

Efter halvtidsvilan tog ÅSK nya tag och i sjunde minuten av period två hade de reducerat ledningen till 4-4. Med bara tio sekunder kvar av matchen satte ÅSK sitt femte mål och vann turneringens första match.

Utefter vilken placering lagen får i fredagens och lördagens gruppspel, placeras de i ett slutspel som avgörs på söndagen. Åmåls ishall är värd för c-slutspelet.

I går startade ishockeyturneringen Nordic Youth Trophy. 30 lag är fördelade på fem olika grupper som spelas runt om i Värmland och i Åmål.

I Åmåls ishall spelar grupp C som består av Åmåls SK, Färjestad BK vit, Arvika HC, Stavanger Hockey vit, Bergen IK och Haninge Anchors. Öppningsmatchen spelades mellan Åmåls SK och Arvika HC. I sjunde minuten tog Arvika ledningen. Några få sekunder senare gjorde bortalaget sitt andra mål. Ledningen fortsatte att öka och i halvlek stod det 4-1 till Arvika.

Efter halvtidsvilan tog ÅSK nya tag och i sjunde minuten av period två hade de reducerat ledningen till 4-4. Med bara tio sekunder kvar av matchen satte ÅSK sitt femte mål och vann turneringens första match.

Utefter vilken placering lagen får i fredagens och lördagens gruppspel, placeras de i ett slutspel som avgörs på söndagen. Åmåls ishall är värd för c-slutspelet.

  • Emma Bäckström

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.