2016-01-06 15:40

2016-01-06 15:40

Åmålsseger i Salk Open

TENNIS: Världens största juniorturnering

Bella Bergkvist Larsson från Åmåls TK tog hem dubbeltiteln i F10-klassen i världens största juniorturnering Salk Open.

I singel gick hon till kvartsfinal, där det blev förlust på onsdagen.

Bella Bergkvist Larsson nådde sin hittills största framgång när hon gick långt i Salk Open, som just nu spelas i en mängd klasser i Kungliga tennishallen i Stockholm. Dubbelturneringen för de tioåriga tjejerna avgjordes i måndags och Åmålstjejen Bella Bergkvist Larsson gick hela vägen, tillsammans med sin partner Alexandra Lindqvist från Stockholmsklubben Salk.

Efter tämligen säkra segrar i poolspelet, mot Emy Jiserup, Lund,/Edit Cosmo, Fair Play i Lamö, och mot Anastasia Pettersson, Vetlanda/Tuva Fredriksson, Åby TK, blev det jämnare i semifinalen. Där besegrades Nelly Tarada från Gothia och Emilia Korseth från Oslo med 8–10, 10–6, 10–4.

Och finalen, när Bella Bergkvist Larsson och Alexandra Lindqvist ställdes mot danska paret Ophelia Feline Ruus och Lucca Inghildsen blev det ännu jämnare. Till slut kunde Bergkvist Larsson och Lindqvist vinna med 10–8, 7–10, 11–9 och ta hem segerdiplom och pokal.

Bra singelspel

Efter dubbelsegern väntade singelspel på tisdagen och onsdagen. Bella Bergkvist Larsson inledde där med att tämligen komfortabelt vinna poolspelet, efter en walk over-seger och så 10–4, 10–0 mot Greta Sohlberg, Nynäshamn, och 10–3, 10–5 mot Ebba Blomdahl, Djursholm.

Därmed seedades Bella Bergkvist Larsson direkt till kvarten, där hon gick stöta på en gammal bekant. Danskan Ophelia Feline Ruus stod nämligen återigen på andra sidan nätet. Efter en rafflande uppgörelse blev det slut seger för danskan med minsta möjliga marginal: 8–10, 10–8, 12–10.

Men veckan var ändå fantastiskt lyckad för Bella Bergkvist Larsson. I singelturneringen blev det en femteplats och en ny pokal. Placeringen innebar också att hon blev näst bästa svenska.

Bella Bergkvist Larsson nådde sin hittills största framgång när hon gick långt i Salk Open, som just nu spelas i en mängd klasser i Kungliga tennishallen i Stockholm. Dubbelturneringen för de tioåriga tjejerna avgjordes i måndags och Åmålstjejen Bella Bergkvist Larsson gick hela vägen, tillsammans med sin partner Alexandra Lindqvist från Stockholmsklubben Salk.

Efter tämligen säkra segrar i poolspelet, mot Emy Jiserup, Lund,/Edit Cosmo, Fair Play i Lamö, och mot Anastasia Pettersson, Vetlanda/Tuva Fredriksson, Åby TK, blev det jämnare i semifinalen. Där besegrades Nelly Tarada från Gothia och Emilia Korseth från Oslo med 8–10, 10–6, 10–4.

Och finalen, när Bella Bergkvist Larsson och Alexandra Lindqvist ställdes mot danska paret Ophelia Feline Ruus och Lucca Inghildsen blev det ännu jämnare. Till slut kunde Bergkvist Larsson och Lindqvist vinna med 10–8, 7–10, 11–9 och ta hem segerdiplom och pokal.

Bra singelspel

Efter dubbelsegern väntade singelspel på tisdagen och onsdagen. Bella Bergkvist Larsson inledde där med att tämligen komfortabelt vinna poolspelet, efter en walk over-seger och så 10–4, 10–0 mot Greta Sohlberg, Nynäshamn, och 10–3, 10–5 mot Ebba Blomdahl, Djursholm.

Därmed seedades Bella Bergkvist Larsson direkt till kvarten, där hon gick stöta på en gammal bekant. Danskan Ophelia Feline Ruus stod nämligen återigen på andra sidan nätet. Efter en rafflande uppgörelse blev det slut seger för danskan med minsta möjliga marginal: 8–10, 10–8, 12–10.

Men veckan var ändå fantastiskt lyckad för Bella Bergkvist Larsson. I singelturneringen blev det en femteplats och en ny pokal. Placeringen innebar också att hon blev näst bästa svenska.