2016-01-03 15:38

2016-01-03 15:38

Håfreström vann Vikencupen

FOTBOLL: Dramatisk final mot FC Mellerud

Håfreström tog säsongens tredje cupseger när laget i lördags spelade hem Vikencupen efter en dramatisk final mot FC Mellerud.

Finalen i Vikencupen blev en repris från Rastacupen i november – Håfreströms IF ställdes mot FC Mellerud. Och historien upprepade sig. Håfreströms IF tog hem segern, den här gången med 3–2 efter att laget avgjort i förlängningen.

FC Mellerud, med Åmålskillen Simon Schullström i laget, såg ut att gå mot en bekväm seger och hade 2–0 tidigt i finalen. Men Håfreström jobbade sig i kapp och utjämnade till 2–2 innan slutsignalen. I den fem minuter långa förlängningen fortsatte Håfreströms forcering och laget avgjorde med ett par minuter kvar att spela.

Håfreström tog därmed säsongens tredje futsalcupseger. De tidigare segrarna kom i Rastacupen och i Brönske Night Open i Arvika i november. I laget spelar bland annat tidigare IFK Åmål-spelaren Argjend Mollapolci.

– Att vi ligger under i finalen har hänt förr men vi tror alltid på oss själva, säger Argjend Mollapolci efter finalen.

Varför är ni så bra på futsal?

– Vi är ett gött gäng och hittar varandra bra på planen.

Arrangörsklubben IF Viken gick bäst av de lokala lagen. Viken slog samtliga lag i gruppspelet (FC Mellerud, SK Sifhälla och Svanskogs IF), men i semifinalen mot Håfreström tog krafterna slut och laget föll med hela 0–4.

– Som helhet är jag nöjd. Sett över fyra matcher så presterar vi mycket väl i tre, men mindre väl i sista där vi inte kommer upp i nivå alls, säger Vikens tränare Magnus Wallin.

I den andra semifinalen vann FC Mellerud över Carlstad United med 3–1.

IFK Åmål och Tösse IF lyckades inte ta sig vidare från grupp A. Åmål slutade sist i gruppen med en poäng och Tösse, som var enda laget som slog Håfreström i cupen (3-2), slutade trea i gruppen på fyra poäng.

Finalen i Vikencupen blev en repris från Rastacupen i november – Håfreströms IF ställdes mot FC Mellerud. Och historien upprepade sig. Håfreströms IF tog hem segern, den här gången med 3–2 efter att laget avgjort i förlängningen.

FC Mellerud, med Åmålskillen Simon Schullström i laget, såg ut att gå mot en bekväm seger och hade 2–0 tidigt i finalen. Men Håfreström jobbade sig i kapp och utjämnade till 2–2 innan slutsignalen. I den fem minuter långa förlängningen fortsatte Håfreströms forcering och laget avgjorde med ett par minuter kvar att spela.

Håfreström tog därmed säsongens tredje futsalcupseger. De tidigare segrarna kom i Rastacupen och i Brönske Night Open i Arvika i november. I laget spelar bland annat tidigare IFK Åmål-spelaren Argjend Mollapolci.

– Att vi ligger under i finalen har hänt förr men vi tror alltid på oss själva, säger Argjend Mollapolci efter finalen.

Varför är ni så bra på futsal?

– Vi är ett gött gäng och hittar varandra bra på planen.

Arrangörsklubben IF Viken gick bäst av de lokala lagen. Viken slog samtliga lag i gruppspelet (FC Mellerud, SK Sifhälla och Svanskogs IF), men i semifinalen mot Håfreström tog krafterna slut och laget föll med hela 0–4.

– Som helhet är jag nöjd. Sett över fyra matcher så presterar vi mycket väl i tre, men mindre väl i sista där vi inte kommer upp i nivå alls, säger Vikens tränare Magnus Wallin.

I den andra semifinalen vann FC Mellerud över Carlstad United med 3–1.

IFK Åmål och Tösse IF lyckades inte ta sig vidare från grupp A. Åmål slutade sist i gruppen med en poäng och Tösse, som var enda laget som slog Håfreström i cupen (3-2), slutade trea i gruppen på fyra poäng.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.