2015-12-21 17:11

2015-12-29 08:15

Karlsson tappade – missade fullt tourkort

GOLF: Säffletjej får spela sex till åtta tävlingar

(UPPDATERAD) 35:a och god chans att få fullt Europatourkortet inför sista dagen. Men med två dubbelbogey på sista rundan hamnade Jessica Karlsson på 46:e plats och kommer att få spela sex till åtta tävlingar.

Två gånger tidigare har Jessica Karlsson, med ett förflutet i Forsbacka GK, nått slutkvalet till Europatouren. När hon i veckan kvalade för tredje gången, i Marocko, såg hon ut att kunna gå hela vägen. Efter fyra rundor på lika många dagar hade hon klarat cutten och låg på en 35:e plats – med god chans att plocka fem placeringar sista dagen och ta en av de 30 direktplatserna till touren nästa säsong.

Ett slag över par

Hon inledde även den sista rundan starkt men två dubbelbogey på de sista hålen sabbade hennes chans att klättra i rankinglistan. Hon gick den avslutande rundan på 73 slag, ett över par, vilket räckte till en slutlig 46:e plats.

– Jag är ändå nöjd. Det är klart att jag hade velat komma topp 30, men vill mål var att få spela på Europatouren och det kommer jag att få göra, säger Säffletjejen Jessica Karlsson.

De 30 bäst placerade i slutkvalet får fullt Europatourkort. Den kategori spelare som Jessica Karlsson hamnade i får spela sex till åtta tävlingar. Därutöver hoppas hon på wildcards från sponsorer, som förra gången hon spelade på Europatouren, år 2013.

 

Två gånger tidigare har Jessica Karlsson, med ett förflutet i Forsbacka GK, nått slutkvalet till Europatouren. När hon i veckan kvalade för tredje gången, i Marocko, såg hon ut att kunna gå hela vägen. Efter fyra rundor på lika många dagar hade hon klarat cutten och låg på en 35:e plats – med god chans att plocka fem placeringar sista dagen och ta en av de 30 direktplatserna till touren nästa säsong.

Ett slag över par

Hon inledde även den sista rundan starkt men två dubbelbogey på de sista hålen sabbade hennes chans att klättra i rankinglistan. Hon gick den avslutande rundan på 73 slag, ett över par, vilket räckte till en slutlig 46:e plats.

– Jag är ändå nöjd. Det är klart att jag hade velat komma topp 30, men vill mål var att få spela på Europatouren och det kommer jag att få göra, säger Säffletjejen Jessica Karlsson.

De 30 bäst placerade i slutkvalet får fullt Europatourkort. Den kategori spelare som Jessica Karlsson hamnade i får spela sex till åtta tävlingar. Därutöver hoppas hon på wildcards från sponsorer, som förra gången hon spelade på Europatouren, år 2013.