2015-12-18 11:42

2015-12-18 11:42

ÅSK:s U16-lag börjar våren med SM-spel

ISHOCKEY: Matchserien kan avgöras på sudden death i Åmåls ishall

U-16 laget i Åmåls SK vann årets DM, vilket innebär att det i början på nästa år blir SM-spel i Åmåls ishall.

Det var ett starkt U16-lag från Åmåls SK som gick ut på isen i årets DM i Bohuslän-Dal. Med motstånd som Strömstad, Lysekil, Stenungssund och Rönnäng gick Åmål obesegrat ur turneringen och tog hem den totala segern. Guldplatsen innebar en kvalplats till SM.

Motstånd ej bestämt

Än så länge är det oklart vilket lag ÅSK kommer att möta i första kvalomgången, annat än att det blir ett lag från Östergötland. Det lutar dock starkt åt att det blir storklubben Vita Hästen från Norrköping.

– Det blir väl tufft, säger Mikael Engberg, sportchef och ordförande i Åmåls SK. Vi vet inte hundra att det blir Vita hästen, men om det blir det så är ju det en elitklubb i näst högsta serien. Men det här är en rolig grej för klubben och särskilt för killarna i laget.

Bäst av tre

Klart är i alla fall att ÅSK börjar på bortaplan och att matchserien ska vara spelad innan vecka tre, 2016. Det är bäst av tre matcher som tar sig vidare till nästa omgång. Om lagen vinner var sin match, avgörs kampen redan under match två med sudden death i Åmåls ishall.

Alltså spelas en slags teoretisk bäst av tre?

– Ja, så kan man nog kalla det, säger Mikael Engberg. Om lagen vinner varsin match så går det direkt över till sudden death som blir som en tredje match. Och antal mål har ingen betydelse, bara matchvinster.

Det var ett starkt U16-lag från Åmåls SK som gick ut på isen i årets DM i Bohuslän-Dal. Med motstånd som Strömstad, Lysekil, Stenungssund och Rönnäng gick Åmål obesegrat ur turneringen och tog hem den totala segern. Guldplatsen innebar en kvalplats till SM.

Motstånd ej bestämt

Än så länge är det oklart vilket lag ÅSK kommer att möta i första kvalomgången, annat än att det blir ett lag från Östergötland. Det lutar dock starkt åt att det blir storklubben Vita Hästen från Norrköping.

– Det blir väl tufft, säger Mikael Engberg, sportchef och ordförande i Åmåls SK. Vi vet inte hundra att det blir Vita hästen, men om det blir det så är ju det en elitklubb i näst högsta serien. Men det här är en rolig grej för klubben och särskilt för killarna i laget.

Bäst av tre

Klart är i alla fall att ÅSK börjar på bortaplan och att matchserien ska vara spelad innan vecka tre, 2016. Det är bäst av tre matcher som tar sig vidare till nästa omgång. Om lagen vinner var sin match, avgörs kampen redan under match två med sudden death i Åmåls ishall.

Alltså spelas en slags teoretisk bäst av tre?

– Ja, så kan man nog kalla det, säger Mikael Engberg. Om lagen vinner varsin match så går det direkt över till sudden death som blir som en tredje match. Och antal mål har ingen betydelse, bara matchvinster.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.