2015-12-17 13:42

2015-12-17 13:42

Vikens skyttekung till Skoghall

FOTBOLL: Återförenas med Jingfors och Lindh

De senaste två säsongerna har hon stått för mer än hälften av Vikens mål. Nu lämnar skyttekungen Michaela Karlsson laget för division 1-laget IFK Skoghall.
– Det känns kul att ta ett steg högre upp, säger hon.

Division 1-laget IFK Skoghall blir nästa adress för Vikens målfarliga anfallare Michaela Karlsson. 20-åringen, som 2014 utsågs till årets junior i Dalsland, har varit Vikens främste målskytt de senaste säsongerna. Förra året gjorde hon 20 av lagets totalt 36 mål i serien och i år svarade hon för sju mål – hälften av lagets totala målskörd i division 2. Något som Skoghall har snappat upp.

– Skoghall har sett mig när jag har spelat och sedan kontaktade de mig och frågade om jag ville provträna. Det har känts jättebra på träningarna. Det är lite högre tempo än jag är van vid men det går bra.

Vill utvecklas

Efter en tuff säsong i division 2 Bohuslän-Dal har flera spelare försvunnit från Viken. Och ovissheten om lagets framtid fick Karlsson att flytta på sig.

– Nu när vi har tappat flera spelare kände jag att jag behövde något nytt för att utvecklas mera, säger hon.

Det är inte första gången Michaela Karlsson prövar vingarna i Karlstad, för ett par år sedan gjorde hon en säsong i F19 elit med Qbik. Men att gå tillbaka till klubben, vars A-lag spelar i elitettan var inte aktuellt nu.

– Nu ville jag testa något nytt. Skoghall har alltid känts som ett intressant lag. Man får ta ett steg ett tag i taget.

Blev sexa

Skoghall slutade sexa i division 1 norra Götaland förra säsongen.

– Om alla fortsätter borde det väl bli något liknande även nästa säsong, säger Michaela Karlsson.

Anfallskonkurrensen i Skoghall är tuff, men Karlsson kommer att jobba hårt för att ta en plats.

– Det blir nog tufft, men jag får väl försöka konkurrera om en plats i startelvan.

I IFK Skoghall finns sedan tidigare ett stort antal före detta Vikenspelare.

– Som av en händelse har det blivit så, säger assisterande tränare Henrik Hermansson.

Bärande spelare

Han säger att Åmålsspelaren Johanna Öhrn har varit en viktig ambassadör för klubben och tagit hand om de nya spelarna som kommit, men också att det har funnits en god relation mellan IFK Skoghall och Viken.

Ida Lindqvist och Karin Jingfors hör till de bärande spelarna. Rutinerade Johanna Öhrn är en stabil tillgång för laget, men det är inte klart hur mycket hon har tänkt satsa nästa år. I truppen finns också Malin Lindh och Ida Nordh som kommer att få speltid, men behöver ta ett steg till i sin utveckling för att nå startelvan.

– De har mycket potential, säger Henrik Hermansson.

Division 1-laget IFK Skoghall blir nästa adress för Vikens målfarliga anfallare Michaela Karlsson. 20-åringen, som 2014 utsågs till årets junior i Dalsland, har varit Vikens främste målskytt de senaste säsongerna. Förra året gjorde hon 20 av lagets totalt 36 mål i serien och i år svarade hon för sju mål – hälften av lagets totala målskörd i division 2. Något som Skoghall har snappat upp.

– Skoghall har sett mig när jag har spelat och sedan kontaktade de mig och frågade om jag ville provträna. Det har känts jättebra på träningarna. Det är lite högre tempo än jag är van vid men det går bra.

Vill utvecklas

Efter en tuff säsong i division 2 Bohuslän-Dal har flera spelare försvunnit från Viken. Och ovissheten om lagets framtid fick Karlsson att flytta på sig.

– Nu när vi har tappat flera spelare kände jag att jag behövde något nytt för att utvecklas mera, säger hon.

Det är inte första gången Michaela Karlsson prövar vingarna i Karlstad, för ett par år sedan gjorde hon en säsong i F19 elit med Qbik. Men att gå tillbaka till klubben, vars A-lag spelar i elitettan var inte aktuellt nu.

– Nu ville jag testa något nytt. Skoghall har alltid känts som ett intressant lag. Man får ta ett steg ett tag i taget.

Blev sexa

Skoghall slutade sexa i division 1 norra Götaland förra säsongen.

– Om alla fortsätter borde det väl bli något liknande även nästa säsong, säger Michaela Karlsson.

Anfallskonkurrensen i Skoghall är tuff, men Karlsson kommer att jobba hårt för att ta en plats.

– Det blir nog tufft, men jag får väl försöka konkurrera om en plats i startelvan.

I IFK Skoghall finns sedan tidigare ett stort antal före detta Vikenspelare.

– Som av en händelse har det blivit så, säger assisterande tränare Henrik Hermansson.

Bärande spelare

Han säger att Åmålsspelaren Johanna Öhrn har varit en viktig ambassadör för klubben och tagit hand om de nya spelarna som kommit, men också att det har funnits en god relation mellan IFK Skoghall och Viken.

Ida Lindqvist och Karin Jingfors hör till de bärande spelarna. Rutinerade Johanna Öhrn är en stabil tillgång för laget, men det är inte klart hur mycket hon har tänkt satsa nästa år. I truppen finns också Malin Lindh och Ida Nordh som kommer att få speltid, men behöver ta ett steg till i sin utveckling för att nå startelvan.

– De har mycket potential, säger Henrik Hermansson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.