2015-12-11 21:41

2015-12-11 21:42

Svag inledning fällde ÅSK

HOCKEY: Tredje raka förlusten

Fyra ÅSK-mål under de sista tio minuterna räckte inte. Åmål föll mot Kil med 5–6.

ÅSK, med två tunga förluster i ryggen inför matchen mot Kil, kom ut med mycket energi. Men när Kils Patrik Eriksson, i numerärt överläge, satte 1–0 åtta minuter in i matchen var det som om luften gick ur ÅSK. Erikssons fladdriga skott gjorde inte många knop men ställde ändå en skymd Ian Perrier i ÅSK-målet. Tre minuter senare utökade Christian Flödén Kils ledning till 2–0.

Kil var inte bra – men Åmål var sämre. När Kils Henrik Höglund satte 3–0, 28 minuter in i matchen, kändes matchen avgjord. Halvvägs in i matchen reducerade dock Garrett Nystedt, framspelad av Oscar Svensson, till 1–3. Något som kunde ha varit inledningen på upphämtningen.

Drygade ut ledningen

I stället kunde Kil strax därpå dryga ut ledningen till 4–1, återigen i numerärt överläge. Christian Flödéns andra mål för kvällen i slutet av andra betydde 5–1 till Kil.

I slutet av tredje perioden, i underläge med 1–6, vaknade ÅSK till. Michael Chiasson, Garrett Nystedt och Thomas Sääv gjorde tre snabba mål till 4–6 och gav matchen lite nerv igen. När ÅSK sedan tog ut Ian Perrier sista minuten skapade laget ytterligare tryck. Och när Johan Hedlund, med halvminuten kvar, tryckte in 5–6 var mirakelvändningen nära. Men närmare än så kom inte ÅSK, som inkasserade tredje raka förlusten mot Kil den här säsongen.

– Sista tio minuterna var helt okej, men annars är det en jättedålig match från vår sida. Det var ingenting som var bra i dag, säger Åmåls assisterande tränare Mattias Eriksson.

Varför har ni så svårt mot Kil?

– Det är nog inget speciellt, det är nog tillfälligheter att vi förlorar just mot dem.

Kil passerar i och med segern Åmål i tabellen och ÅSK är nu nere på fjärde plats. På söndag, i sista matchen före juluppehållet, möter ÅSK tabelltvåan IFK Munkfors på bortais.

– Vi får ta med oss de sista tio minuterna mot Kil.

ÅSK, med två tunga förluster i ryggen inför matchen mot Kil, kom ut med mycket energi. Men när Kils Patrik Eriksson, i numerärt överläge, satte 1–0 åtta minuter in i matchen var det som om luften gick ur ÅSK. Erikssons fladdriga skott gjorde inte många knop men ställde ändå en skymd Ian Perrier i ÅSK-målet. Tre minuter senare utökade Christian Flödén Kils ledning till 2–0.

Kil var inte bra – men Åmål var sämre. När Kils Henrik Höglund satte 3–0, 28 minuter in i matchen, kändes matchen avgjord. Halvvägs in i matchen reducerade dock Garrett Nystedt, framspelad av Oscar Svensson, till 1–3. Något som kunde ha varit inledningen på upphämtningen.

Drygade ut ledningen

I stället kunde Kil strax därpå dryga ut ledningen till 4–1, återigen i numerärt överläge. Christian Flödéns andra mål för kvällen i slutet av andra betydde 5–1 till Kil.

I slutet av tredje perioden, i underläge med 1–6, vaknade ÅSK till. Michael Chiasson, Garrett Nystedt och Thomas Sääv gjorde tre snabba mål till 4–6 och gav matchen lite nerv igen. När ÅSK sedan tog ut Ian Perrier sista minuten skapade laget ytterligare tryck. Och när Johan Hedlund, med halvminuten kvar, tryckte in 5–6 var mirakelvändningen nära. Men närmare än så kom inte ÅSK, som inkasserade tredje raka förlusten mot Kil den här säsongen.

– Sista tio minuterna var helt okej, men annars är det en jättedålig match från vår sida. Det var ingenting som var bra i dag, säger Åmåls assisterande tränare Mattias Eriksson.

Varför har ni så svårt mot Kil?

– Det är nog inget speciellt, det är nog tillfälligheter att vi förlorar just mot dem.

Kil passerar i och med segern Åmål i tabellen och ÅSK är nu nere på fjärde plats. På söndag, i sista matchen före juluppehållet, möter ÅSK tabelltvåan IFK Munkfors på bortais.

– Vi får ta med oss de sista tio minuterna mot Kil.