2015-11-30 12:34

2015-11-30 12:34

Ingen ro för jagad Johannesson

FOTBOLL: Allsvenska klubbar har visat intresse

Åmåls fotbollsexport David Johannesson, 29, gjorde en strålande höst för Varbergs BoIS i Superettan. Nu kan han lämna klubben.
– Snart måste jag bestämma mig, säger Johannesson som är på besök i hemstaden.

Intresse finns från allsvenska klubbar, men klubbar i andraligorna i Sverige och Norge ligger just nu bäst till.

– Intresse är en sak, det har ganska många klubbar visat. Men jag vill ha konkreta förslag att ta ställning till och då står det mellan tre–fyra klubbar, säger David Johannesson, som känner att han ganska snart måste bestämma sig.

Det ringer i ett

– Telefonen ringer i ett, från klubbar, agenter och journalister. Men det är bara kul, säger David Johannesson som är hemma i Åmål någon vecka. På fredagskvällen såg han Åmåls IBK besegra Nilsby i Karlbergshallen.

Efter fjolårets skada tog det hela våren för honom att komma igång i Varberg. Men höstens insats har gjort att intresset för David Johannessons tjänster ökat. Han vann Varbergs interna skytteliga på åtta mål.

Johannesson har ett utgående kontrakt med Varbergs BoIS.

– Jag kollar runt för att se vilket alternativ som är det bästa för mig personligen. Det är som i vilket jobb som helst, som vilken bransch som helst. Nu finns ett intresse för mig och det vill jag förstås utnyttja. Men jag våndas varje dag jag vaknar. Vad ska jag välja?

David Johannesson bekräftar att intresse finns från allsvenska lag, men säger också att det mer lutar åt lag i Superettan eller den norska andraligan. Han utesluter heller inte en fortsättning i Varbergs BoIS.

– Jag känner att jag snart måste bestämma mig. Om jag ska flytta så behöver jag ha december på mig. Från januari är det skarpt läge och då gäller det att vara förberedd, säger David Johannesson.

Han kom skadad till Varbergs BoIS och hade det tufft under våren.

– Jag som bara stukat foten tidigare under min karriär trodde nog att det skulle gå fortare att komma tillbaka efter skadan. Men jag hade dålig tajmning och problem med flåset under hela våren. Under hösten gick det bättre. Då gick vi också över till ett tvåmannaanfall. Jag fick en oxe bredvid mig och det flöt på bra för oss båda.

Oxen, Varbergs nyförvärv som kom in under sommaren, Nsima Peter, har precis skrivit på nytt kontrakt för Varbergs Bois. Var Åmålskillen David Johannesson spelar nästa säsong är däremot inte klart.

Intresse finns från allsvenska klubbar, men klubbar i andraligorna i Sverige och Norge ligger just nu bäst till.

– Intresse är en sak, det har ganska många klubbar visat. Men jag vill ha konkreta förslag att ta ställning till och då står det mellan tre–fyra klubbar, säger David Johannesson, som känner att han ganska snart måste bestämma sig.

Det ringer i ett

– Telefonen ringer i ett, från klubbar, agenter och journalister. Men det är bara kul, säger David Johannesson som är hemma i Åmål någon vecka. På fredagskvällen såg han Åmåls IBK besegra Nilsby i Karlbergshallen.

Efter fjolårets skada tog det hela våren för honom att komma igång i Varberg. Men höstens insats har gjort att intresset för David Johannessons tjänster ökat. Han vann Varbergs interna skytteliga på åtta mål.

Johannesson har ett utgående kontrakt med Varbergs BoIS.

– Jag kollar runt för att se vilket alternativ som är det bästa för mig personligen. Det är som i vilket jobb som helst, som vilken bransch som helst. Nu finns ett intresse för mig och det vill jag förstås utnyttja. Men jag våndas varje dag jag vaknar. Vad ska jag välja?

David Johannesson bekräftar att intresse finns från allsvenska lag, men säger också att det mer lutar åt lag i Superettan eller den norska andraligan. Han utesluter heller inte en fortsättning i Varbergs BoIS.

– Jag känner att jag snart måste bestämma mig. Om jag ska flytta så behöver jag ha december på mig. Från januari är det skarpt läge och då gäller det att vara förberedd, säger David Johannesson.

Han kom skadad till Varbergs BoIS och hade det tufft under våren.

– Jag som bara stukat foten tidigare under min karriär trodde nog att det skulle gå fortare att komma tillbaka efter skadan. Men jag hade dålig tajmning och problem med flåset under hela våren. Under hösten gick det bättre. Då gick vi också över till ett tvåmannaanfall. Jag fick en oxe bredvid mig och det flöt på bra för oss båda.

Oxen, Varbergs nyförvärv som kom in under sommaren, Nsima Peter, har precis skrivit på nytt kontrakt för Varbergs Bois. Var Åmålskillen David Johannesson spelar nästa säsong är däremot inte klart.