2015-11-28 16:30

2015-11-28 16:30

Åmåls IBK vände och vann mot Nilsby

INNEBANDY: Dramatik i Karlbergshallen

Åmåls IBK vände och vann hemma mot Nilsby med 6-5 efter förlängning.

Åmåls skyttekung Andreas Jonsson gjorde fyra mål, men det var Jonas Andreasson som utsågs till matchens lirare och det var lillebror Fredrik Jonsson som blev matchvinnare i förlängningen, i fredagskvällens match i division 2-innebandyn.

Åmål låg under med 1-4 innan laget vaknade till. Men när Åmål låg under med 3-5 inför sista perioden, var det inte mycket som talade för hemmasger. Kilslaget Nilsby spelade helt enkelt smartare.

Urstarka Åmål fick dock till en rejäl spurt i sista perioden och lyckades vända matchen efter stor dramatik. Andreas Jonsson gjorde sitt fjärde mål till 4-5 och Jonas Andreasson kvitterade till 5-5 på straff, sedan samme Jonsson fällts i friläge.

Matchen gick till förlängning och där dröjde det bara 13 sekunder innan lillebror Fredrik Jonsson drog in ett långskott bakom Andreas Skager i Nilsbys mål.

Målskyttar, Åmål: Andreas Jonsson 4, Jonas Andreasson och Fredrik Jonsson.

Nilsby: Filip Maklars, 2, Pontus Huatorpet, Oskar Persson och Marcus Wennerholm.

Åmåls skyttekung Andreas Jonsson gjorde fyra mål, men det var Jonas Andreasson som utsågs till matchens lirare och det var lillebror Fredrik Jonsson som blev matchvinnare i förlängningen, i fredagskvällens match i division 2-innebandyn.

Åmål låg under med 1-4 innan laget vaknade till. Men när Åmål låg under med 3-5 inför sista perioden, var det inte mycket som talade för hemmasger. Kilslaget Nilsby spelade helt enkelt smartare.

Urstarka Åmål fick dock till en rejäl spurt i sista perioden och lyckades vända matchen efter stor dramatik. Andreas Jonsson gjorde sitt fjärde mål till 4-5 och Jonas Andreasson kvitterade till 5-5 på straff, sedan samme Jonsson fällts i friläge.

Matchen gick till förlängning och där dröjde det bara 13 sekunder innan lillebror Fredrik Jonsson drog in ett långskott bakom Andreas Skager i Nilsbys mål.

Målskyttar, Åmål: Andreas Jonsson 4, Jonas Andreasson och Fredrik Jonsson.

Nilsby: Filip Maklars, 2, Pontus Huatorpet, Oskar Persson och Marcus Wennerholm.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.