2015-11-25 21:28

2015-11-25 21:28

Åmål besegrade Grums på hemmaplan

ISHOCKEY: Ny trepoängare – och flest segrar i serien

Dramatiskt. Åmåls Sportklubb besegrade Grums på onsdagskvällen med 2-1 efter en stark insats i en dramatisk match. Därmed hänger ÅSK på i toppen.

Det var en riktig toppmatch som spelades i Åmåls ishall i går kväll. Och efter kampen är Åmål fortfarande det lag i serien som har flest segrar efter seger inför 232 åskådare. Det är helt annat Åmåls SK vi ser den här säsongen, jämfört med tidigare. Det tål än en gång att sägas att Ken Eddy och ÅSK-ledningen hittat rätt med förstärkningarna.

Intensiv start

Det blev en intensiv förstaperiod i högt tempo, där Åmål höll Grums stången och spelade bäst inledningsvis. 1-0 kom också genom 17-åringen Jesper Thorstensson, som gjorde mål köksvägen – helt på egen hand. Som en redan fullfjädrad A-lagsspelare.

Men när Åmål drabbades av två utvisningar på kort tid, så gav det Grums en chans att ta över. Både under utvisningarna och minuterna därefter, bombarderade Grums mot Åmåls mål. Ian Perrier gjorde några fantastiska räddningar och vid ett tillfälle tog pucken i undersidan ribban.

Grums kvitterade i början av andra perioden och i mitten av den samma drabbades två spelare av matchstraff - med 30 sekunders mellanrum – en från vardera laget. I hemmalaget var det lagkaptenen Thomas Sääv som fick kliva av isen. Så när båda lagen hade fyra spelare på isen gjorde Åmåls Garret Nystedt 2-1 för hemmalaget.

I början av tredje perioden hade faktiskt Grums svårt att hänga med Åmål och drog på sig utvisningar. Men Grums laddade om för en rejäl spurt.

Slutet blev dramatiskt när Michael Chiasson drog på sig tre raka utvisningar, men Åmålsförsvaret och målvakten Ian Perrier kunde hålla undan till en ny seger.

Munkfors tog över serileedningen, Åmål är bara en poäng efter.

Det var en riktig toppmatch som spelades i Åmåls ishall i går kväll. Och efter kampen är Åmål fortfarande det lag i serien som har flest segrar efter seger inför 232 åskådare. Det är helt annat Åmåls SK vi ser den här säsongen, jämfört med tidigare. Det tål än en gång att sägas att Ken Eddy och ÅSK-ledningen hittat rätt med förstärkningarna.

Intensiv start

Det blev en intensiv förstaperiod i högt tempo, där Åmål höll Grums stången och spelade bäst inledningsvis. 1-0 kom också genom 17-åringen Jesper Thorstensson, som gjorde mål köksvägen – helt på egen hand. Som en redan fullfjädrad A-lagsspelare.

Men när Åmål drabbades av två utvisningar på kort tid, så gav det Grums en chans att ta över. Både under utvisningarna och minuterna därefter, bombarderade Grums mot Åmåls mål. Ian Perrier gjorde några fantastiska räddningar och vid ett tillfälle tog pucken i undersidan ribban.

Grums kvitterade i början av andra perioden och i mitten av den samma drabbades två spelare av matchstraff - med 30 sekunders mellanrum – en från vardera laget. I hemmalaget var det lagkaptenen Thomas Sääv som fick kliva av isen. Så när båda lagen hade fyra spelare på isen gjorde Åmåls Garret Nystedt 2-1 för hemmalaget.

I början av tredje perioden hade faktiskt Grums svårt att hänga med Åmål och drog på sig utvisningar. Men Grums laddade om för en rejäl spurt.

Slutet blev dramatiskt när Michael Chiasson drog på sig tre raka utvisningar, men Åmålsförsvaret och målvakten Ian Perrier kunde hålla undan till en ny seger.

Munkfors tog över serileedningen, Åmål är bara en poäng efter.