2015-11-20 21:27

2015-11-20 21:27

Perrier nollade Arvika

HOCKEY: ÅSK upp på andra plats i tabellen

Ian Perrier fortsätter att storspela i ÅSK-målet. Kanadensaren höll nollan när Åmål slog Arvika HC med 4–0.

– Han har varit fantastiskt duktig, säger Åmåls tränare Mattias Eriksson.

För andra matchen i rad satsade Åmålstränaren Ken Eddy på unga trion Jesper Thorstensson, Daniel Karlsson och Rickard Eriksson i förstakedjan. Ett klokt beslut visade det sig omgående.

De 168 personerna på läktaren hade knappt hunnit bläddra igenom matchprogrammet innan Jesper Thorstensson langade in 1–0 till hemmalaget i den 44:e sekunden. ÅSK fortsatte att mala på i ett högt tempo och 08.18 in i matchen levererade förstakedjan igen. Den här gången var det Markus Gustafsson som var sist på pucken.

– Det är i första perioden vi vinner matchen, då spelade vi jättebra. Vi satte hög press på Arvika, åkte mycket skridskor och stressade dem väldigt, säger Åmåls assisterande tränare Mattias Eriksson.

ÅSK:s storspelande målvakt Ian Perrier såg till att andra perioden blev mållös.

– I andra perioden är det inte fullt lika bra från vår sida. Det är lite för stort glapp mellan backar och forwards. Men jättestarkt att hålla 0–0 då ändå, säger Mattias Eriksson.

Arnqvist målade igen

52 minuter in i matchen utökade Åmåls Felix Arnqvist till 3–0 – Fagerstakillens trettonde mål för säsongen. Arvika sloknade i slutet av matchen vilket ledde till flera utvisningsminuter för värmlänningarna. När ÅSK fick chansen att spela fem mot tre med fem minuter kvar tryckte målfarlige backen Sam Coatta in 4–0.

Ian Perrier fortsätter att hålla en oerhört hög nivå och motade samtliga 28 skott i kväll – säsongens första nolla för kanadensaren.

– Han har varit fantrastiskt duktig. Och så har han bra hjälp från hela laget, det är många som täcker skott, säger Mattias Eriksson.

Segern mot Hammarö i onsdags och nya trepoängaren mot Arvika i kväll gör att Åmål har fått en liten lucka till lagen under play off-strecket. Och tack vare att Kil överraskande förlorade borta mot bottenlaget Filipstad i går med 1–7 glider ÅSK upp på andra plats i en något haltande tabell, en poäng bakom Grums IK. På onsdag möter Åmål just Grums hemma.

För andra matchen i rad satsade Åmålstränaren Ken Eddy på unga trion Jesper Thorstensson, Daniel Karlsson och Rickard Eriksson i förstakedjan. Ett klokt beslut visade det sig omgående.

De 168 personerna på läktaren hade knappt hunnit bläddra igenom matchprogrammet innan Jesper Thorstensson langade in 1–0 till hemmalaget i den 44:e sekunden. ÅSK fortsatte att mala på i ett högt tempo och 08.18 in i matchen levererade förstakedjan igen. Den här gången var det Markus Gustafsson som var sist på pucken.

– Det är i första perioden vi vinner matchen, då spelade vi jättebra. Vi satte hög press på Arvika, åkte mycket skridskor och stressade dem väldigt, säger Åmåls assisterande tränare Mattias Eriksson.

ÅSK:s storspelande målvakt Ian Perrier såg till att andra perioden blev mållös.

– I andra perioden är det inte fullt lika bra från vår sida. Det är lite för stort glapp mellan backar och forwards. Men jättestarkt att hålla 0–0 då ändå, säger Mattias Eriksson.

Arnqvist målade igen

52 minuter in i matchen utökade Åmåls Felix Arnqvist till 3–0 – Fagerstakillens trettonde mål för säsongen. Arvika sloknade i slutet av matchen vilket ledde till flera utvisningsminuter för värmlänningarna. När ÅSK fick chansen att spela fem mot tre med fem minuter kvar tryckte målfarlige backen Sam Coatta in 4–0.

Ian Perrier fortsätter att hålla en oerhört hög nivå och motade samtliga 28 skott i kväll – säsongens första nolla för kanadensaren.

– Han har varit fantrastiskt duktig. Och så har han bra hjälp från hela laget, det är många som täcker skott, säger Mattias Eriksson.

Segern mot Hammarö i onsdags och nya trepoängaren mot Arvika i kväll gör att Åmål har fått en liten lucka till lagen under play off-strecket. Och tack vare att Kil överraskande förlorade borta mot bottenlaget Filipstad i går med 1–7 glider ÅSK upp på andra plats i en något haltande tabell, en poäng bakom Grums IK. På onsdag möter Åmål just Grums hemma.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.