2015-11-05 06:00

2015-11-05 08:37

Lyckad hemmatävling för Åmåls ryttare

RIDSPORT: Många starter i Halloweenhoppning

Det blev en en lyckad helg för hemmaryttarna när den traditionsenliga Halloweenhoppningen avgjordes på Åmåls Ridklubb. Högsta klassen, Draculas Mini Grand Prix, vanns av Frank Kutscher på hästen Corleone PFB.

Sanna Skåån Lundh och Elcordobes satte den första felfria rundan av Åmålsekipagen. Det belönades med en Clear round-rosett. Näst på tur var Caroline Nilsson. Hon red hem en andraplats av 31 startande i 1,15-metersklassen, tillsammans med Akrioll.

När hindren höjdes med fem centimeter ville Frank Kutscher inte vara sämre. Även han och Corleone PFB slutade tvåa.

Vann tårta

Ekipaget toppade sedan andraplatsen med en seger i lördagens sista klass, Draculas Mini Grand Prix. Vinnaren belönades bland annat med en vinstsumma på 2 000 kronor och en halloweeninspirerad tårta.

Så kom söndagen och det var dags för ponnyerna att ta sig an de läskigt utsmyckade hindren. Hemmaryttarna rivstartade. Alicia Olsson red hem en andraplats med B-ponnyn Happy Stern och en tredjeplats med C-ponnyn Igina i den inledande klassen Lätt C. Alicia och Igina var mindre än en sekund efter segrande Wilma Kellgren och Särkens Candy. Även de tävlande för Åmåls Ridklubb.

Bland D-ponnyerna drog Elvira Karlsson och Egans Silver, Åmåls Ridklubb det längsta strået. De var ynka sex hundradelar före tvåan Vilma Åkesson på Sir Toby, Hammarö RF.

Imponerande svit

En ryttare som imponerade stort var Ellen Johansson, Vänersborgs RF. Tillsammans med sina tre ponnyer skrapade hon ihop resultatraden 4, 1, 3, 1, 1, 2. Hon rev endast två hinder under hela tävlingsdagen.

Sanna Skåån Lundh och Elcordobes satte den första felfria rundan av Åmålsekipagen. Det belönades med en Clear round-rosett. Näst på tur var Caroline Nilsson. Hon red hem en andraplats av 31 startande i 1,15-metersklassen, tillsammans med Akrioll.

När hindren höjdes med fem centimeter ville Frank Kutscher inte vara sämre. Även han och Corleone PFB slutade tvåa.

Vann tårta

Ekipaget toppade sedan andraplatsen med en seger i lördagens sista klass, Draculas Mini Grand Prix. Vinnaren belönades bland annat med en vinstsumma på 2 000 kronor och en halloweeninspirerad tårta.

Så kom söndagen och det var dags för ponnyerna att ta sig an de läskigt utsmyckade hindren. Hemmaryttarna rivstartade. Alicia Olsson red hem en andraplats med B-ponnyn Happy Stern och en tredjeplats med C-ponnyn Igina i den inledande klassen Lätt C. Alicia och Igina var mindre än en sekund efter segrande Wilma Kellgren och Särkens Candy. Även de tävlande för Åmåls Ridklubb.

Bland D-ponnyerna drog Elvira Karlsson och Egans Silver, Åmåls Ridklubb det längsta strået. De var ynka sex hundradelar före tvåan Vilma Åkesson på Sir Toby, Hammarö RF.

Imponerande svit

En ryttare som imponerade stort var Ellen Johansson, Vänersborgs RF. Tillsammans med sina tre ponnyer skrapade hon ihop resultatraden 4, 1, 3, 1, 1, 2. Hon rev endast två hinder under hela tävlingsdagen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.