2015-10-14 17:38

2015-10-14 17:38

Lennart "Kral" Andersson tar över Uddevalla

FOTBOLL: Åmålst

Tränaren Lennart ”Kral” Andersson vänder hemåt för tränaruppdrag i division 2-klubben IFK Uddevalla. Det långsiktiga målet är att ta klubben tillbaka till ettan.

Det blev nej till Melleruds IF. Men ja, till IFK Uddevalla. Ingen överraskningen för den som sett Lennart Andersson runt planerna i Uddevalla under hösten.

– Jag känner ordföranden Jan-Inge Carlsson sedan gammalt och har bra koll på laget. Vi har hållit kontakten sedan i våras, säger Andersson.

Det var i maj som han fick sparken från division 2-klubben Anundsjö IF i Örnsköldsvik.

Lennart ”Kral” Andersson från Åmål har tränat lag från de lägre divisionerna och ända upp till landslag. Tillsammans med mångårige kompanjonen Lars-Olof Matsson hade han under två år ansvaret för Sierra Leones fotbollslandslag. Detta samtidigt som han var ansvarig för Vänersborgs IF.

Efter några månader utan fotboll är det nu dags för en omstart, tycker Lennart ”Kral” Andersson. Han har skrivit ett treårskontrakt med IFK Uddevalla med det långsiktiga målet att laget ska ta sig tilbaka till division 1.

– Hittills har ingen i truppen aviserat att de tänkt lämna.

Lennart ”Kral” Andersson börjar sin anställning 10 november. Han kommer att ha en övernattningslägenhet i Uddevalla men han kommer att kunna tillbringa mer tid i Åmål, där han och hans bror har ansvaret för två släktgårdar.

– Min bas har hela tiden varit Gunrabol, säger han.

Det blev nej till Melleruds IF. Men ja, till IFK Uddevalla. Ingen överraskningen för den som sett Lennart Andersson runt planerna i Uddevalla under hösten.

– Jag känner ordföranden Jan-Inge Carlsson sedan gammalt och har bra koll på laget. Vi har hållit kontakten sedan i våras, säger Andersson.

Det var i maj som han fick sparken från division 2-klubben Anundsjö IF i Örnsköldsvik.

Lennart ”Kral” Andersson från Åmål har tränat lag från de lägre divisionerna och ända upp till landslag. Tillsammans med mångårige kompanjonen Lars-Olof Matsson hade han under två år ansvaret för Sierra Leones fotbollslandslag. Detta samtidigt som han var ansvarig för Vänersborgs IF.

Efter några månader utan fotboll är det nu dags för en omstart, tycker Lennart ”Kral” Andersson. Han har skrivit ett treårskontrakt med IFK Uddevalla med det långsiktiga målet att laget ska ta sig tilbaka till division 1.

– Hittills har ingen i truppen aviserat att de tänkt lämna.

Lennart ”Kral” Andersson börjar sin anställning 10 november. Han kommer att ha en övernattningslägenhet i Uddevalla men han kommer att kunna tillbringa mer tid i Åmål, där han och hans bror har ansvaret för två släktgårdar.

– Min bas har hela tiden varit Gunrabol, säger han.