2015-09-28 17:30

2015-09-28 17:30

Wass putsade rekordet

LÖPNING: Sänkte sitt personbästa med fyra minuter

Spurtade. Trots att mjölksyran slog till med full kraft i slutet av loppet höll Conny Wass farten uppe och spurtade in på 46:e plats i Lidingöloppet.

Spring Åmåls Conny Wass hade en riktigt bra dag när det 51:a Lidingöloppet avgjordes i lördags. Wass sprang de tre milen på imponerande 1.53.34 vilket räckte till en 46:e plats.

– Jag har blivit bättre och bättre hela tiden, jag har aldrig sprungit så här fort, säger Conny Wass.

Snittade på 3.45

Inledningsvis slog han följe med ultramaratonstjärnan Jonas Budh, som nyligen vann VM-guld på 100 kilometer. Den ryggen fick han snart släppa men Wass höll ändå ett hyfsat jämnt tempo, med en genomsnittlig kilometertid på 3.45, och kunde plockade några placeringar under loppet.

– Jag hade 36 minuter på första milen. Jag hade planer på 35 men 36 var helt okej. Sedan hade jag 37 på andra milen och tänkte ta 38 på sista milen men då är man ju lite sliten när man kört så pass länge så det lyckades jag inte riktigt med.

Målet var att springa in på 1.50 men mjölksyran i slutet av loppet satte stopp för det.

– Jag drog på mig massa syra i benen som inte släppte.

Halkiga förhållanden

Den fina tiden innebar en putsning av Conny Wass personbästa från 2013 med mer än fyra minuter.

– För två år sedan fegade jag lite. Jag gick inte ut så hårt då och då upplevde jag aldrig att jag fick några problem heller.

Hur var förhållanden i årets lopp?

– Första biten var väldigt kladdig och halkig.

Hur känns kroppen så här efteråt?

– Det känns rätt okej. Jag körde ett litet pass igår faktiskt, just för att man ska komma tillbaka. Jag känner mig inte stum men det gör lite ont i sidorna av låren och vaderna småvärker lite grann.

Är tre mil en bra distans för dig?

– Tre mil gillar jag, speciellt när det är lite backar också som i Lidingöloppet. Men jag hade en kilometertid på 3.10 i slutet så jag var inte färdig, en mil till hade jag kunnat köra.

Pallen dominerades av Kenya med William Morwabe högst upp. Morwabe vann loppet på tiden 1.37.37.

Johansson bästa dam

Bästa lokala dam blev Sofia Tingberg, även hon tävlande för Spring Åmål, som sprang in på plats 1066 i klassen K30 med tiden 2.55.32. Annelie Johansson, Hälle IF, tog sin andra raka seger på damsidan. 1.58.15 blev segertiden.

Det var inte bara i Lidingöloppet som Spring Åmåls löpare utmärkte sig i helgen. Andreas Ljunge vann exempelvis elva kilometer långa Lången runt, i Långserud, på tiden 38.55.

Spring Åmåls Conny Wass hade en riktigt bra dag när det 51:a Lidingöloppet avgjordes i lördags. Wass sprang de tre milen på imponerande 1.53.34 vilket räckte till en 46:e plats.

– Jag har blivit bättre och bättre hela tiden, jag har aldrig sprungit så här fort, säger Conny Wass.

Snittade på 3.45

Inledningsvis slog han följe med ultramaratonstjärnan Jonas Budh, som nyligen vann VM-guld på 100 kilometer. Den ryggen fick han snart släppa men Wass höll ändå ett hyfsat jämnt tempo, med en genomsnittlig kilometertid på 3.45, och kunde plockade några placeringar under loppet.

– Jag hade 36 minuter på första milen. Jag hade planer på 35 men 36 var helt okej. Sedan hade jag 37 på andra milen och tänkte ta 38 på sista milen men då är man ju lite sliten när man kört så pass länge så det lyckades jag inte riktigt med.

Målet var att springa in på 1.50 men mjölksyran i slutet av loppet satte stopp för det.

– Jag drog på mig massa syra i benen som inte släppte.

Halkiga förhållanden

Den fina tiden innebar en putsning av Conny Wass personbästa från 2013 med mer än fyra minuter.

– För två år sedan fegade jag lite. Jag gick inte ut så hårt då och då upplevde jag aldrig att jag fick några problem heller.

Hur var förhållanden i årets lopp?

– Första biten var väldigt kladdig och halkig.

Hur känns kroppen så här efteråt?

– Det känns rätt okej. Jag körde ett litet pass igår faktiskt, just för att man ska komma tillbaka. Jag känner mig inte stum men det gör lite ont i sidorna av låren och vaderna småvärker lite grann.

Är tre mil en bra distans för dig?

– Tre mil gillar jag, speciellt när det är lite backar också som i Lidingöloppet. Men jag hade en kilometertid på 3.10 i slutet så jag var inte färdig, en mil till hade jag kunnat köra.

Pallen dominerades av Kenya med William Morwabe högst upp. Morwabe vann loppet på tiden 1.37.37.

Johansson bästa dam

Bästa lokala dam blev Sofia Tingberg, även hon tävlande för Spring Åmål, som sprang in på plats 1066 i klassen K30 med tiden 2.55.32. Annelie Johansson, Hälle IF, tog sin andra raka seger på damsidan. 1.58.15 blev segertiden.

Det var inte bara i Lidingöloppet som Spring Åmåls löpare utmärkte sig i helgen. Andreas Ljunge vann exempelvis elva kilometer långa Lången runt, i Långserud, på tiden 38.55.