2015-09-26 19:19

2015-09-27 18:06

IFK Åmål tog chansen

FOTBOLL: Med en stor portion tur gick det vägen för Åmål i Dalslandsderbyt

IFK Åmål var tvunget att ta poäng mot Mellerud i det avgörande Dalslandsderbyt i botten av division 3 nordvästra Götaland för att ha en möjlighet att hänga kvar.
Den chansen tog laget.
2–0-segern satt dock långt inne. Mellerud spelade bättre än Åmål, som dessutom fick Gabriel Nkamga utvisad med kvarten kvar att spela.

Mellerud tog kommandot direkt på Örnäsvallen. Gästerna visade prov på fint passningsspel, medan Åmåls genombrott kom efter individuella prestationer. Åmål spelade långbollar och dribblade, samtidigt som Mellerud fick stora ytor på mittfältet.

Emil Karlsson i Åmålsmålet var en av dagens nyckelspelare och han räddade Åmål kvar i matchen gång på gång.

Högklassig brytning

Även om Mellerud hade spelet, var definitivt inte IFK Åmål ofarligt. Bara en högklassig brytning av Marcus Rydberg i straffområdet stoppade Ebo Eduam från att göra 1–0 i ett friläge en kvart in i matchen.

Trots många bra chanser, framför allt för Mellerud, blev det inga mål i första halvlek.

Det var lågt tempo på matchen. Ebo Eduam var en av Åmåls piggaste spelare och det var också han som gjorde första målet. I den 69:e minuten satte han säkert straffen efter att Gabriel Nkamga blivit fälld av Mellerudsmålvakten Fredric Johansson.

Andra gula kortet

Med en kvart kvar att spela fick IFK Åmåls mittfältare Gabriel Nkamga sitt andra gula kort, och med en man mindre på plan backade Åmål hemåt. I slutminuterna radade Mellerud upp målchanser i Åmåls straffområde. Inte minst var det flera fina nickar som gick strax utanför målramen eller i händerna på Emil Karlsson. Sus på sus gick genom publiken, under en nervös avslutning av matchen.

Men mitt i all pressen, på övertid, gjorde Åmål 2–0. Cameron Selamie hade precis bytts in när han nåddes av en långboll och kom i ett friläge.

– Mellerud spelade bättre än oss, men vi var effektivare och lite tyngre, säger IFK Åmåls tränare Peter Svensson, som var avstängd och fick följa matchen utanför staketet.

Mellerud tog kommandot direkt på Örnäsvallen. Gästerna visade prov på fint passningsspel, medan Åmåls genombrott kom efter individuella prestationer. Åmål spelade långbollar och dribblade, samtidigt som Mellerud fick stora ytor på mittfältet.

Emil Karlsson i Åmålsmålet var en av dagens nyckelspelare och han räddade Åmål kvar i matchen gång på gång.

Högklassig brytning

Även om Mellerud hade spelet, var definitivt inte IFK Åmål ofarligt. Bara en högklassig brytning av Marcus Rydberg i straffområdet stoppade Ebo Eduam från att göra 1–0 i ett friläge en kvart in i matchen.

Trots många bra chanser, framför allt för Mellerud, blev det inga mål i första halvlek.

Det var lågt tempo på matchen. Ebo Eduam var en av Åmåls piggaste spelare och det var också han som gjorde första målet. I den 69:e minuten satte han säkert straffen efter att Gabriel Nkamga blivit fälld av Mellerudsmålvakten Fredric Johansson.

Andra gula kortet

Med en kvart kvar att spela fick IFK Åmåls mittfältare Gabriel Nkamga sitt andra gula kort, och med en man mindre på plan backade Åmål hemåt. I slutminuterna radade Mellerud upp målchanser i Åmåls straffområde. Inte minst var det flera fina nickar som gick strax utanför målramen eller i händerna på Emil Karlsson. Sus på sus gick genom publiken, under en nervös avslutning av matchen.

Men mitt i all pressen, på övertid, gjorde Åmål 2–0. Cameron Selamie hade precis bytts in när han nåddes av en långboll och kom i ett friläge.

– Mellerud spelade bättre än oss, men vi var effektivare och lite tyngre, säger IFK Åmåls tränare Peter Svensson, som var avstängd och fick följa matchen utanför staketet.