2015-09-15 15:31

2015-09-15 15:31

Forsbackalag i toppform

GOLF: Tioårsjubilerande Dalsland tour avgjordes i lördags

Fyra lag från Forsbacka GK slog sig in på tio i topp när Dalsland Tour avgjordes i Färgelanda i lördags. Vann gjorde Bengt-Göran Thulin från hemmaklubben Dagsholm GK tillsammans med Håkan Amandusson från Uddevalla GK.

Det blev en mycket jämn final i Dalsland Tour i år där ett enda slag skiljde det vinnande laget från andraplatsen. Finalen avgjordes som en foursome, vilket är spel i tvåmannalag där spelarna slår var annat slag från tee till hål. Tvåa och trea blev Håkan Olsson och Tove Olsson från Melleruds GK, respektive Bengt-Ove Malmenklev och Gunvor Malmenklev från Dagsholm GK.

Fyra bästa placering

Forsbackaspelarna Kenneth Johansson, med handicap 2,8, och Jörgen Odén, med handicap 3,3, slutade fyra med 38 poäng. Deras klubbkamrater Marcus Nilsson, handicap 3,1, och Mikael Andersson fick samma poäng och blev femma.

De övriga två lag från Forsbacka GK som placerade sig bland de översta tio bestod av Patrik Solhemmer och Jörgen Andersson på en sjätteplats, samt Glenn B Eriksson och Mikael Henriksson som slutade åtta.

Tävling i tävlingen

Under finaldagen avgjordes också tävlingen närmast hål.

På hål sex vann Urban Flyrén från Onsjö GK och på nian var det Forsbackaspelaren Marcus Nilsson som tog hem det. Närmast hål på två slag på femman blev Fredrik Junttila, som spelar för arrangörsklubben och Stellan Junttila från Onsjö GK. På 14:e hålet var det Glenn B Eriksson och Mikael Henriksson, båda från Forsbacka GK, som slog närmast hål

Dalsland Tour firar tio år i år och anordnas av de tre golfklubbarna i Dalsland, Dagsholm GK, Forsbacka GK och Melleruds GK.

Det blev en mycket jämn final i Dalsland Tour i år där ett enda slag skiljde det vinnande laget från andraplatsen. Finalen avgjordes som en foursome, vilket är spel i tvåmannalag där spelarna slår var annat slag från tee till hål. Tvåa och trea blev Håkan Olsson och Tove Olsson från Melleruds GK, respektive Bengt-Ove Malmenklev och Gunvor Malmenklev från Dagsholm GK.

Fyra bästa placering

Forsbackaspelarna Kenneth Johansson, med handicap 2,8, och Jörgen Odén, med handicap 3,3, slutade fyra med 38 poäng. Deras klubbkamrater Marcus Nilsson, handicap 3,1, och Mikael Andersson fick samma poäng och blev femma.

De övriga två lag från Forsbacka GK som placerade sig bland de översta tio bestod av Patrik Solhemmer och Jörgen Andersson på en sjätteplats, samt Glenn B Eriksson och Mikael Henriksson som slutade åtta.

Tävling i tävlingen

Under finaldagen avgjordes också tävlingen närmast hål.

På hål sex vann Urban Flyrén från Onsjö GK och på nian var det Forsbackaspelaren Marcus Nilsson som tog hem det. Närmast hål på två slag på femman blev Fredrik Junttila, som spelar för arrangörsklubben och Stellan Junttila från Onsjö GK. På 14:e hålet var det Glenn B Eriksson och Mikael Henriksson, båda från Forsbacka GK, som slog närmast hål

Dalsland Tour firar tio år i år och anordnas av de tre golfklubbarna i Dalsland, Dagsholm GK, Forsbacka GK och Melleruds GK.