2015-09-06 06:58

2015-09-06 06:59

Ny tung förlust för IFK Åmål

FOTBOLL: Kungsbacka fick enkla mål

IFK Åmål fick en ny kalldusch på Örnäsvallen på lördagen i division 3 nordvästra Götaland. Kungsbacka vann med 4–2 mot Kamraterna.

I inledningen av matchen gick det mesta Kungsbackas väg och IFK Åmål såg ut att vara på väg mot en storförlust.

Ändå stod det bara 0–1 i halvlek. IFK Åmål hade några egna chanser, men framför allt hade laget tur att inte Kungsbacka gjorde fler mål och IFK-målvakten Emil Karlsson gjorde några viktiga ingripanden.

Början av andra halvlek såg däremot riktigt bra ut för IFK Åmåls del. Tränaren Peter Svensson hade möblerat om i laget och spelarna hade tänt till. Kvitteringen kom också bara efter några minuter när Argjend Mollapolci dribblade sig igenom Kungsbackaförsvaret.

Chanser men inga mål

IFK Åmål spelade sig fram till många chanser, men det blev inga mål.

I stället tog Kungsbacka ledningen på nytt med en kvart kvar att spela. Anton Millesson Nilsson dribblade sig förbi halva IFK Åmål och när sista utposten Jesper Englund halkade i det blöta gräset blev det enkelt att göra 2–1.

Strax därefter gjorde Kungsbacka även 3–1 efter trubbel i IFK-försvaret i eget straffområde.

Kaptenen på topp

IFK Åmål svarade med sitt sedvanliga recept: att skicka upp lagkaptenen Jesper Englund på topp. Han fick fram flera riktigt bra farligheter, men målvakten avvärjde och det var i stället ytterbacken Samuel Schullström som reducerade till 3–2 med tio minuter kvar att spela. Hans boll från vänsterkanten seglade över målvakten in i bortre krysset.

IFK-offensiven lämnade luckor för kontringar och det sista som hände i matchen var att starke Kungsbackaforwarden Daniel Ohlsson fick sätta 4–2, ensam framför den utrusande IFK-målvakten.

Som tur var för Åmåls del förlorade även Virgo, och en poäng skiljer upp till kvalplatsen. Mellerud lyckades få med sig en poäng mot serieledaren Skoftebyn och klättrar över kvalstrecket.

I inledningen av matchen gick det mesta Kungsbackas väg och IFK Åmål såg ut att vara på väg mot en storförlust.

Ändå stod det bara 0–1 i halvlek. IFK Åmål hade några egna chanser, men framför allt hade laget tur att inte Kungsbacka gjorde fler mål och IFK-målvakten Emil Karlsson gjorde några viktiga ingripanden.

Början av andra halvlek såg däremot riktigt bra ut för IFK Åmåls del. Tränaren Peter Svensson hade möblerat om i laget och spelarna hade tänt till. Kvitteringen kom också bara efter några minuter när Argjend Mollapolci dribblade sig igenom Kungsbackaförsvaret.

Chanser men inga mål

IFK Åmål spelade sig fram till många chanser, men det blev inga mål.

I stället tog Kungsbacka ledningen på nytt med en kvart kvar att spela. Anton Millesson Nilsson dribblade sig förbi halva IFK Åmål och när sista utposten Jesper Englund halkade i det blöta gräset blev det enkelt att göra 2–1.

Strax därefter gjorde Kungsbacka även 3–1 efter trubbel i IFK-försvaret i eget straffområde.

Kaptenen på topp

IFK Åmål svarade med sitt sedvanliga recept: att skicka upp lagkaptenen Jesper Englund på topp. Han fick fram flera riktigt bra farligheter, men målvakten avvärjde och det var i stället ytterbacken Samuel Schullström som reducerade till 3–2 med tio minuter kvar att spela. Hans boll från vänsterkanten seglade över målvakten in i bortre krysset.

IFK-offensiven lämnade luckor för kontringar och det sista som hände i matchen var att starke Kungsbackaforwarden Daniel Ohlsson fick sätta 4–2, ensam framför den utrusande IFK-målvakten.

Som tur var för Åmåls del förlorade även Virgo, och en poäng skiljer upp till kvalplatsen. Mellerud lyckades få med sig en poäng mot serieledaren Skoftebyn och klättrar över kvalstrecket.