2015-08-18 14:50

2015-08-18 14:50

Erika Källvik Leufvén etta i Götalandsmästerskapen

ORIENTERING: Åmålstjejer tog guld och silver i Hässleholm

I helgen avgjordes Götalandsmästerskapen i orientering i Hässleholm. Det blev varsin pallplats för Åmålstjejerna Erika och Johanna Källvik Leufvén i D15. Erika vann den jämna sprinttävlingen och Johanna blev tvåa i långloppet.

I Götalandsmästerskapen springer de deltagande ungdomarna för sina respektive distrikt. Varje distrikt fick ställa upp med max sju löpare i varje klass, där Erika och Johanna Källvik Leufvén tävlade för Bohuslän-Dal i D15.

Mästerskapen började med en sprinttävling i centrala Hässleholm under fredagen. Deltagarna fick orientera sig på gator och i parker. Det blev väldigt jämnt i toppen där det inte skiljde mer än sju sekunder mellan ettan och trean.

Starkast av alla var Erika Källvik Leufvén som vann tävlingen på tiden 14,21. Johanna slutade sexa på tiden 15,15.

Förutsättningarna i lördagens långlopp var radikalt annorlunda, då deltagarna tävlade i kuperad skogsterräng.

Trots ett misstag i början av banan lyckades Johanna Källvik Leufvén komma i mål som tvåa på tiden 35,44. Erika blev sjua på tiden 40,49. Vann tävlingen gjorde Smålands Isa Envall på tiden 34,02.

I Götalandsmästerskapen springer de deltagande ungdomarna för sina respektive distrikt. Varje distrikt fick ställa upp med max sju löpare i varje klass, där Erika och Johanna Källvik Leufvén tävlade för Bohuslän-Dal i D15.

Mästerskapen började med en sprinttävling i centrala Hässleholm under fredagen. Deltagarna fick orientera sig på gator och i parker. Det blev väldigt jämnt i toppen där det inte skiljde mer än sju sekunder mellan ettan och trean.

Starkast av alla var Erika Källvik Leufvén som vann tävlingen på tiden 14,21. Johanna slutade sexa på tiden 15,15.

Förutsättningarna i lördagens långlopp var radikalt annorlunda, då deltagarna tävlade i kuperad skogsterräng.

Trots ett misstag i början av banan lyckades Johanna Källvik Leufvén komma i mål som tvåa på tiden 35,44. Erika blev sjua på tiden 40,49. Vann tävlingen gjorde Smålands Isa Envall på tiden 34,02.