2015-07-29 18:32

2015-07-29 18:32

Traditionsenlig löparfest väntar på Baldersnäs

LÖPNING: 33:e gången för motionslopp

En löparfest väntar i Dals Långed på lördag då motionsloppet Baldersnäsjoggen anordnas för 33:e gången i ordningen.

På lördag är det åter dags för motionsloppet Baldersnäsjoggen där deltagarna kommer att löpa över olika distanser på Baldersnäshalvön.

Det finns två distanser i huvudklassen, sex och tolv kilometer. För flickor och pojkar födda 1999 eller senare är distansen 3,5 kilometer och för ungdomar födda 2002 eller senare är sträckan två kilometer.

För de allra minsta, födda 2007 eller senare, finns ett minimaraton på 421,95 meter – en sträcka som är exakt hundra gånger kortare än ett vanligt maraton.

Det finns också en gångklass över sex kilometer, utan tidtagning.

Westergren vann

Förra året vann Rickard Westergren från IK Wilske herrarnas lopp över tolv kilometer på tiden 41,31. Åmålslöparen Elias Björnson vann loppet över sex kilometer i överlägsen stil, nästan två minuter före tvåan Viktor Thorn.

Erika Åhl Jensen var även hon överlägsen på damernas 12 kilometer, med en segermarginal på en och en halv minut ner till tvåan Helena Sandin från Grästorp. Catharina Thorn vann damernas lopp över sex kilometer.

Årets upplaga av Baldersnäsjoggen är den 33:e i ordningen. Start och målgång i loppen sker vid Baldersnäs herrgård.

På lördag är det åter dags för motionsloppet Baldersnäsjoggen där deltagarna kommer att löpa över olika distanser på Baldersnäshalvön.

Det finns två distanser i huvudklassen, sex och tolv kilometer. För flickor och pojkar födda 1999 eller senare är distansen 3,5 kilometer och för ungdomar födda 2002 eller senare är sträckan två kilometer.

För de allra minsta, födda 2007 eller senare, finns ett minimaraton på 421,95 meter – en sträcka som är exakt hundra gånger kortare än ett vanligt maraton.

Det finns också en gångklass över sex kilometer, utan tidtagning.

Westergren vann

Förra året vann Rickard Westergren från IK Wilske herrarnas lopp över tolv kilometer på tiden 41,31. Åmålslöparen Elias Björnson vann loppet över sex kilometer i överlägsen stil, nästan två minuter före tvåan Viktor Thorn.

Erika Åhl Jensen var även hon överlägsen på damernas 12 kilometer, med en segermarginal på en och en halv minut ner till tvåan Helena Sandin från Grästorp. Catharina Thorn vann damernas lopp över sex kilometer.

Årets upplaga av Baldersnäsjoggen är den 33:e i ordningen. Start och målgång i loppen sker vid Baldersnäs herrgård.