2015-07-29 06:00

2015-07-29 21:09

Drömfinal i fotbolls-DM mellan Åmål och Viken

FOTBOLL: Kamraterna besegrade enkelt Högsäter

Det blir en önskefinal mellan IFK Åmål och IF Viken i årets fotbolls-DM. Kamraterna följde upp Vikens seger från i tisdags med en klar seger för Högsäter.
Ebo Eduam blev stor matchhjälte med tre mål.

Det blev en tuffare match än vad IFK Åmål tänkt sig i DM-semifinalen på Örnäsvallen på onsdagskvällen. I fjol skiljde tre divisioner mellan lagen. Kamraterna var det klart bättre laget, men Högsäter var alls inte dåligt inledningsvis.

Tidigt ledningsmål

IFK Åmål marscherade dock upp och gjorde programenligt 1–0 redan i den femte minuten. Nye backen (svårt att hålla reda på alla namn) Panagiotis Giannakopoulos slog en långt svepande inlägg som Ebo Eduam nickade i mål.

Kamraterna tyckte att det var viktigt att få hål på Högsäter, vilket nu laget fick. Efter målet fortsatte hemmalaget att trycka på mot Högsäters mål och skapade mängder av chanser. Men efter ett tag ebbade trycket ut. Det kom inget ytterligare mål före paus.

Efter ett tag kom Högsäter, som så sent som i april ställde in sig på att spela i femman, in i matchen på ett bättre sätt. Gästerna hade faktiskt ett 1-1-mål inne, men det blev avvinkat för offside.

Ju längre halvleken led, desto mer frustrerat blev det i IFK-lägret när inte målen kom. Och inte blev det bättre av att två spelare tvingades utgå på grund av skada. Inom loppet av några minuter lämnade Pelle Hedlund och Argjend Mollapolci banan.

Men i andra halvlek hade Åmål ändå god kontroll på matchen, samtidgt som Högsäter tröttnade. Efter 18 minuter fick gästerna David Martinsson utvisad och när sedan Ebo Eduam gjorde sitt andra mål strax efteråt var matchen avgjord.

Med tio minuter kvar var det sedan dags för Ebo Eduam. Han gjorde sitt tredje mål för kvällen och drog ned rullgardinen definitivt för ett Högsäter, som ändå kämpade på bra. 3-0 stod sigmatchen mot.

I andra halvlek hoppade Sven Kulovic in för IFK Åmål. På kort tid drog han på sig två gula kort och blev utvisad.

Nu är det alltså klart att IFK Åmål och Viken möts i finalen. När och var avgörs senare.

Det blev en tuffare match än vad IFK Åmål tänkt sig i DM-semifinalen på Örnäsvallen på onsdagskvällen. I fjol skiljde tre divisioner mellan lagen. Kamraterna var det klart bättre laget, men Högsäter var alls inte dåligt inledningsvis.

Tidigt ledningsmål

IFK Åmål marscherade dock upp och gjorde programenligt 1–0 redan i den femte minuten. Nye backen (svårt att hålla reda på alla namn) Panagiotis Giannakopoulos slog en långt svepande inlägg som Ebo Eduam nickade i mål.

Kamraterna tyckte att det var viktigt att få hål på Högsäter, vilket nu laget fick. Efter målet fortsatte hemmalaget att trycka på mot Högsäters mål och skapade mängder av chanser. Men efter ett tag ebbade trycket ut. Det kom inget ytterligare mål före paus.

Efter ett tag kom Högsäter, som så sent som i april ställde in sig på att spela i femman, in i matchen på ett bättre sätt. Gästerna hade faktiskt ett 1-1-mål inne, men det blev avvinkat för offside.

Ju längre halvleken led, desto mer frustrerat blev det i IFK-lägret när inte målen kom. Och inte blev det bättre av att två spelare tvingades utgå på grund av skada. Inom loppet av några minuter lämnade Pelle Hedlund och Argjend Mollapolci banan.

Men i andra halvlek hade Åmål ändå god kontroll på matchen, samtidgt som Högsäter tröttnade. Efter 18 minuter fick gästerna David Martinsson utvisad och när sedan Ebo Eduam gjorde sitt andra mål strax efteråt var matchen avgjord.

Med tio minuter kvar var det sedan dags för Ebo Eduam. Han gjorde sitt tredje mål för kvällen och drog ned rullgardinen definitivt för ett Högsäter, som ändå kämpade på bra. 3-0 stod sigmatchen mot.

I andra halvlek hoppade Sven Kulovic in för IFK Åmål. På kort tid drog han på sig två gula kort och blev utvisad.

Nu är det alltså klart att IFK Åmål och Viken möts i finalen. När och var avgörs senare.