2015-07-17 17:30

2015-07-17 17:30

Stopp mot tyskar för Viken i Gothia Cup

FOTBOLL

Det blev förlust med 1–2 i gårdagskvällens match mot tyska Heikendorfer SV och Vikens juniorer är ute ur Gothia Cup.

– Tungt. Men killarna har gjort en fantastisk insats, säger tränaren Lennart Öhrn.

I torsdags gick Vikenjuniorerna in i B-slutspelet i Gothia cup. Första matchen mot IFK Ölme slutade med storseger. Viken tog ledningen redan i den första minuten på straff genom Martin Eriksson och Jesper Aronsson utökade ledningen bara ett par minuter senare.

En storseger

Martin Eriksson gjorde ytterligare ett straffmål i början på andra halvlek. Erik Wallin och Jesper Aronsson gjorde också varsitt mål och såg till att slutresultatet fastställdes till 5–0 efter en stabil insats av hela laget.

16-delsfinalen mot tyska Concordia Escherheim blev dramatisk. Matchen såg ut att sluta mållöst, men efter ett tyskt mål i slutminuterna såg det ut att bli hemresa för Åmålslaget. Men direkt på avspark satsade Viken allt. Martin Eriksson nickskarvade en långboll fram till Tobias Härd som satte kvitteringen.

I den följande straffläggningen var det inget snack om saken. Christoffer Härd räddade tre straffar på raken medan Jesper Aronsson, Martin Eriksson och Sami Ahmeti satte sina tre straffar.

Bra mot Djurgården

I åttondelsfinalen väntade Djurgårdens IF, där Viken svarade för en övertygande insats. Ett stabilt försvarsspel lade grunden för segern där Rasmus Facht, Tobias Härd och Jesper Aronsson såg till att matchen slutade med seger 3–0.

– I segermatchen mot Djurgården gjorde vi vår klart bästa insats i turneringen, säger Lennart Öhrn.

Tyskt motstånd

Sent i går eftermiddag sperlade Viken kratsfinal i B-slutspel i P18-klassen och det blev en svidande 1-2-förlust mot Heikendorf från Tyskland. Rasmus Facht gjorde Vikens mål.

– Det var en match som vi hade. Tyskarna var tunga och stora och vann mycket i luften. Vi hade jättechanser att ta ledningen och två jättechanser här på slutet, säger tränaren Lennart Öhrn.

– Men killarna ska ha all heder av insatsen. De har gjort det fantastiskt bra. Vi spelade sju matcher och vann fyra.

I torsdags gick Vikenjuniorerna in i B-slutspelet i Gothia cup. Första matchen mot IFK Ölme slutade med storseger. Viken tog ledningen redan i den första minuten på straff genom Martin Eriksson och Jesper Aronsson utökade ledningen bara ett par minuter senare.

En storseger

Martin Eriksson gjorde ytterligare ett straffmål i början på andra halvlek. Erik Wallin och Jesper Aronsson gjorde också varsitt mål och såg till att slutresultatet fastställdes till 5–0 efter en stabil insats av hela laget.

16-delsfinalen mot tyska Concordia Escherheim blev dramatisk. Matchen såg ut att sluta mållöst, men efter ett tyskt mål i slutminuterna såg det ut att bli hemresa för Åmålslaget. Men direkt på avspark satsade Viken allt. Martin Eriksson nickskarvade en långboll fram till Tobias Härd som satte kvitteringen.

I den följande straffläggningen var det inget snack om saken. Christoffer Härd räddade tre straffar på raken medan Jesper Aronsson, Martin Eriksson och Sami Ahmeti satte sina tre straffar.

Bra mot Djurgården

I åttondelsfinalen väntade Djurgårdens IF, där Viken svarade för en övertygande insats. Ett stabilt försvarsspel lade grunden för segern där Rasmus Facht, Tobias Härd och Jesper Aronsson såg till att matchen slutade med seger 3–0.

– I segermatchen mot Djurgården gjorde vi vår klart bästa insats i turneringen, säger Lennart Öhrn.

Tyskt motstånd

Sent i går eftermiddag sperlade Viken kratsfinal i B-slutspel i P18-klassen och det blev en svidande 1-2-förlust mot Heikendorf från Tyskland. Rasmus Facht gjorde Vikens mål.

– Det var en match som vi hade. Tyskarna var tunga och stora och vann mycket i luften. Vi hade jättechanser att ta ledningen och två jättechanser här på slutet, säger tränaren Lennart Öhrn.

– Men killarna ska ha all heder av insatsen. De har gjort det fantastiskt bra. Vi spelade sju matcher och vann fyra.