2015-07-08 14:06

2015-07-08 14:06

Ebba Wulcan tvåa på Ullevi

FRIIDROTT: Åmålstjej tog pallplats

Ebba Wulcan tävlade i helgen i Världsungdomsspelen som avgjordes på Ullevi i Göteborg. Åmålstjejen blev tvåa på 60 meter mot internationellt motstånd.

Världsungdomsspelen är den största ungdomstävlingen i Europa för friidrottare, med totalt över 3 000 deltagare.

Ebba Wulcan, som tävlar för Säffle friidrott, ställde upp i 60 meter och längdhopp i F12.

Åmålstjejen vann sitt försöksheat på 60 meter med näst snabbaste tiden totalt och blev klar för final. Frida Hjort var ohotad segrare i finalen på tiden 7,92, men Ebba Wulcan sprang in på en fin andraplats på 8,29.

Längdtävlingen höll mycket hög klass och trots att Ebba Wulcan hoppade i paritet med sitt personliga rekord räckte inte det längsta hoppet på 4,53 till final. Men det blev ändå 11:e plats av 72 deltagare.

Världsungdomsspelen är den största ungdomstävlingen i Europa för friidrottare, med totalt över 3 000 deltagare.

Ebba Wulcan, som tävlar för Säffle friidrott, ställde upp i 60 meter och längdhopp i F12.

Åmålstjejen vann sitt försöksheat på 60 meter med näst snabbaste tiden totalt och blev klar för final. Frida Hjort var ohotad segrare i finalen på tiden 7,92, men Ebba Wulcan sprang in på en fin andraplats på 8,29.

Längdtävlingen höll mycket hög klass och trots att Ebba Wulcan hoppade i paritet med sitt personliga rekord räckte inte det längsta hoppet på 4,53 till final. Men det blev ändå 11:e plats av 72 deltagare.