2015-03-25 11:56

2015-03-25 11:56

IFK övertygade mot MIF

FOTBOLL: Tio Åmålsspelare besegrade Melleruds elva

Trots en man mindre i drygt 60 minuter vann IFK Åmål rättvist med 4–0 mot Melleruds IF på Mossängens IP i tisdagens träningsmatch. Tre av målskyttarna är nya för säsongen.

Drygt tre veckor innan premiären i division tre nordvästra Götaland verkar det som om spelet har börjat sätta sig för IFK Åmål. På pappret såg det ut som om träningsdebryt mot Melleruds IF skulle bli en bra värdemätare, men så värst spännande blev det inte. Med fyra snygga mål och ett tajt försvarsspel visade Kamraterna sin blivande seriekollega från Dalboslätten vilket lag som för tillfället dominerar dalsländsk herrfotboll.

Till en början präglades matchbilden av heta känslor och hårt spel. Det första av totalt sju gula kort delades ut efter fem minuter och knappt 20 minuter senare blev IFK Åmåls Gabriel N´Kanga utvisad efter en kapning. Med en man mindre på planen drog sig hemmalaget tillbaka, men gästerna från Mellerud hade förtvivlat svårt att skapa några riktiga farligheter.

Amerikansk pådrivare

Kamerunfödde Gabriel N´Kanga är inte det enda nyförvärvet i hemmalaget som gjorde avtryck på Mossängen. Från mittbacksplats visade den högröstade amerikanen Sven Kulovic prov på goda egenskaper som pådrivare och längst fram utgjorde hans landsman Remezen Abdullah ett ständigt hot med sin snabbhet.

Andra halvlek hade knappt hunnit börja innan ett annat nyförvärv, Ebo Eduam från Ghana, slet sig loss på högerkanten och avlossade ett skott som landade i bortre burgaveln. Ledningsmålet gav blodad tand för IFK Åmål, som fortsatte att trycka på och när Remezen Abdullah satte 2–0 i den 52:a minuten började luften pysa ur gästerna.

Snyggaste målet sist

Melleruds IF uppträdde mer och mer stressat ju längre matchen led, medan hemmalaget kunde slappna av och kosta på sig att invänta rätt tillfälle för anfall. Halvchans stapplades på halvchans innan Ebo Eduam definitivt punkterade matchen med sitt andra mål för kvällen. Slutresultatet fastställdes i den 82:a minuten, då en frispelad Gustav Weingartshofer retfullt enkelt lyfte bollen över motståndarnas målvakt.

Drygt tre veckor innan premiären i division tre nordvästra Götaland verkar det som om spelet har börjat sätta sig för IFK Åmål. På pappret såg det ut som om träningsdebryt mot Melleruds IF skulle bli en bra värdemätare, men så värst spännande blev det inte. Med fyra snygga mål och ett tajt försvarsspel visade Kamraterna sin blivande seriekollega från Dalboslätten vilket lag som för tillfället dominerar dalsländsk herrfotboll.

Till en början präglades matchbilden av heta känslor och hårt spel. Det första av totalt sju gula kort delades ut efter fem minuter och knappt 20 minuter senare blev IFK Åmåls Gabriel N´Kanga utvisad efter en kapning. Med en man mindre på planen drog sig hemmalaget tillbaka, men gästerna från Mellerud hade förtvivlat svårt att skapa några riktiga farligheter.

Amerikansk pådrivare

Kamerunfödde Gabriel N´Kanga är inte det enda nyförvärvet i hemmalaget som gjorde avtryck på Mossängen. Från mittbacksplats visade den högröstade amerikanen Sven Kulovic prov på goda egenskaper som pådrivare och längst fram utgjorde hans landsman Remezen Abdullah ett ständigt hot med sin snabbhet.

Andra halvlek hade knappt hunnit börja innan ett annat nyförvärv, Ebo Eduam från Ghana, slet sig loss på högerkanten och avlossade ett skott som landade i bortre burgaveln. Ledningsmålet gav blodad tand för IFK Åmål, som fortsatte att trycka på och när Remezen Abdullah satte 2–0 i den 52:a minuten började luften pysa ur gästerna.

Snyggaste målet sist

Melleruds IF uppträdde mer och mer stressat ju längre matchen led, medan hemmalaget kunde slappna av och kosta på sig att invänta rätt tillfälle för anfall. Halvchans stapplades på halvchans innan Ebo Eduam definitivt punkterade matchen med sitt andra mål för kvällen. Slutresultatet fastställdes i den 82:a minuten, då en frispelad Gustav Weingartshofer retfullt enkelt lyfte bollen över motståndarnas målvakt.