2015-03-25 09:39

2015-03-25 09:39

Fritz avslutade cupsäsongen bra

SKIDOR: Upphämtning i Kalix

Hanna Fritz från Filipstads SF körde upp sig under tisdagen till en slutgiltig 20:e plats i D17-18-klassen i den internationella juniortävlingen i Kalix.

Åmålstjejen Hanna Fritz, som tävlar för Filipstads Skidförening, hade väl ingen helt lyckad dag när hon slutade på 34:e plats i måndagens 2,5-kilometerslopp i sista deltävlingen av Scandic Cup på längdskidor långt uppe i Kalix. Fritz var över minuten efter segraren Moa Olsson från Vansbro.

I tisdags avgjordes avslutningsvis jaktstarten, som baserades på måndagens lopp med individuell start. Där drygade Moa Olsson ut sitt försprång och vann till slut med en och en halv minuts marginal till tvåan Johanna Hagström för Falköping. Och Hanna Fritz gjorde ett rktigt bra lopp och körde upp sig 14 placeringar, till en slutgiltig 20:e plats. Därmed blev hon bästa åkare från Filipstads SF i finalen av cuptävlandet för säsongen.

Bra i SM

Hanna Fritz avslutade därmed på ett bra sätt säsongen, där bästa insatsen för vintern gjordes under SM-veckan i Sundsvall, där hon som bäst nådde en 13:e plats.

Åmålstjejen Hanna Fritz, som tävlar för Filipstads Skidförening, hade väl ingen helt lyckad dag när hon slutade på 34:e plats i måndagens 2,5-kilometerslopp i sista deltävlingen av Scandic Cup på längdskidor långt uppe i Kalix. Fritz var över minuten efter segraren Moa Olsson från Vansbro.

I tisdags avgjordes avslutningsvis jaktstarten, som baserades på måndagens lopp med individuell start. Där drygade Moa Olsson ut sitt försprång och vann till slut med en och en halv minuts marginal till tvåan Johanna Hagström för Falköping. Och Hanna Fritz gjorde ett rktigt bra lopp och körde upp sig 14 placeringar, till en slutgiltig 20:e plats. Därmed blev hon bästa åkare från Filipstads SF i finalen av cuptävlandet för säsongen.

Bra i SM

Hanna Fritz avslutade därmed på ett bra sätt säsongen, där bästa insatsen för vintern gjordes under SM-veckan i Sundsvall, där hon som bäst nådde en 13:e plats.