2015-03-24 17:53

2015-03-24 17:53

Avslutade säsongen med tre medaljer

FRIIDROTT: Ebba Wulcan sätter personbästa efter personbästa

Förra helgen avslutade Ebba Wulcan från Åmål sin inomhussäsong i friidrott. Med siktet inställt på målet lyckades hon ta medaljplats i tre utav fyra tävlingsgrenar.

Inomhussäsongen för friidrott börjar närma sig sitt slut. Förra helgen deltog Åmålstjejen Ebba Wulcan, som tävlar för Säffle FIK, i Mars-spelen vilken var hennes sista inomhustävling.

– Ebba mötte många tuffa motståndare. Kanske var det just den hårda konkurrensen som fick henne att prestera bättre än någonsin, säger Ebbas pappa Stefan Wulcan.

Tre medaljplatser

Även resultaten intygar att tolvåringen avslutade säsongen med flaggan i topp i Örebros friidrottshall. Hon ställde upp i fyra tävlingsgrenar. I tre av dem tog hon medaljplats och satte nya personbästan.

Helgens första tävling var 60 meter. Av 54 deltagare gick åtta vidare till final. Ebba Wulcan var en av dem. Genom att springa fjorton sekunder snabbare än hon tidigare gjort på distansen, sprang hon över mållinjen som tvåa. Med tiden 8,43 sekunder var hon bara 23 hundradelar långsammare än vinnaren Frida Hjort från Säter.

Löpningen verkar vara något som Ebba Wulcan har tränat på under den gångna säsongen. Även i 200 meters loppet lyckades hon sänka sitt personbästa, här med över en sekund. Tiden 28,85 sekunder gav henne en tredjeplacering.

När det var dags för längdhopp, hoppade Ebba Wulcan längre än sitt tidigare personrekord på 4,46 meter i tre av sex hopp. Hennes bästa hopp mättes till 4,71 meter. Det räckte till en tredjeplacering av totalt 63 tävlande.

Ebba Wulcan ställde även upp i höjdhopp. Även om det inte blev någon medaljplats i den här grenen, är hon nöjd med att ha klarat höjden på 1,24 meter.

Inomhussäsongen för friidrott börjar närma sig sitt slut. Förra helgen deltog Åmålstjejen Ebba Wulcan, som tävlar för Säffle FIK, i Mars-spelen vilken var hennes sista inomhustävling.

– Ebba mötte många tuffa motståndare. Kanske var det just den hårda konkurrensen som fick henne att prestera bättre än någonsin, säger Ebbas pappa Stefan Wulcan.

Tre medaljplatser

Även resultaten intygar att tolvåringen avslutade säsongen med flaggan i topp i Örebros friidrottshall. Hon ställde upp i fyra tävlingsgrenar. I tre av dem tog hon medaljplats och satte nya personbästan.

Helgens första tävling var 60 meter. Av 54 deltagare gick åtta vidare till final. Ebba Wulcan var en av dem. Genom att springa fjorton sekunder snabbare än hon tidigare gjort på distansen, sprang hon över mållinjen som tvåa. Med tiden 8,43 sekunder var hon bara 23 hundradelar långsammare än vinnaren Frida Hjort från Säter.

Löpningen verkar vara något som Ebba Wulcan har tränat på under den gångna säsongen. Även i 200 meters loppet lyckades hon sänka sitt personbästa, här med över en sekund. Tiden 28,85 sekunder gav henne en tredjeplacering.

När det var dags för längdhopp, hoppade Ebba Wulcan längre än sitt tidigare personrekord på 4,46 meter i tre av sex hopp. Hennes bästa hopp mättes till 4,71 meter. Det räckte till en tredjeplacering av totalt 63 tävlande.

Ebba Wulcan ställde även upp i höjdhopp. Även om det inte blev någon medaljplats i den här grenen, är hon nöjd med att ha klarat höjden på 1,24 meter.