2015-03-23 19:35

2015-03-23 19:35

IFK Åmål tog en säker seger

FOTBOLL: Träningsmatcherna i full gång

IFK Åmål besegrade Brålanda enkelt med 3-0 i helgen. Redan i kväll väntar en intressant träningsmatch mot division 3-kollegan Mellerud.

IFK Åmål inledde helgens träningsspel på Mossängens IP med en säker 3-0-seger över Brålanda IF. Kamraterna dominerade tillställningen genom att spela ett vårdat kortpassningsspel. Dock kom laget inte till de där riktigt vassa avsluten. I paus var ställningen 0-0.

Spelet blev ännu bättre i den andra halvlek, då bollarna gick mer på djupet.

”Såg bra ut”

– Det såg bra ut. Brålanda skapade i princip ingenting. Det var en hur säker seger som helst, säger IFK Åmåls andretränare Björn Renström.

1-0 för Åmål gjorde Ebo Adimaya i den 57:e minuten. Därefter följde två mål av amerikanen Remezan Abdullah. Först framspelad av Argjend Mollapolci och till andramålet framspelad av Samuel Schullström.

Möter Mellerud

I kväll, tisdag, väntar en spännande match mot Melleruds IF, som också är nykomling i trean. MIF vann division 4 Bohuslän-Dal i fjol och kommer upp som seriesegrare. IFK Åmål ramlade ur division 2.

Det blir en intressant värdemätare, lagen mellan, inför kommande division 3-säsong. Kamraterna saknar några spelare, som målvakten Benjamin Renlund och utespelarna Alfred Rydsmo, John Gustafsson och Christian Patrascoiu.

Bra insatser

I helgen som gick spelade också Vikens damer sina första två träningsmatcher och det resulterade i två bra insatser. I fredags kväll blev det seger på hemmaplan med 3-2 mot Säffle FF. Under söndagen spelade Vikendamerna också en bortamatch mot Hertzöga och där blev det 1-1.

I segermatchen mot FF var det Michael Karlsson, 2, och Amelie Facht som stod för målskyttet. Viken var det spelförande laget och gick upp till 3-0, innan Säffle tilläts reducera. Till matchen mot Hertzöga kom Viken till spel med ett juniorlag. Josefine Engdahl gjorde Vikens mål och Hertzöga kvitterade sent till 1-1.

Oavgjort för Tösse

Tösse IF spelade också i helgen, 1-1 på Mossängen mot Årjängs IF, där Tösse kvitterade mot slutet av matchen. Innan dess på försäsongen har Tösse tagit en 4-0-seger i DM över Bäckefors, samt förlorat mot vikens juniorer med 3-7.

Svanskogs IF spelade också på Mossängen i Åmål i helgen. Det blev seger med 3-0 över Gustavsfors IF efter mål av Danne Eriksson, Johan Andersson och Jacob Wolfbrandt.

Tilltänkta motståndaren, Bäckefors IF, fick inte ihop lag.

IFK Åmål inledde helgens träningsspel på Mossängens IP med en säker 3-0-seger över Brålanda IF. Kamraterna dominerade tillställningen genom att spela ett vårdat kortpassningsspel. Dock kom laget inte till de där riktigt vassa avsluten. I paus var ställningen 0-0.

Spelet blev ännu bättre i den andra halvlek, då bollarna gick mer på djupet.

”Såg bra ut”

– Det såg bra ut. Brålanda skapade i princip ingenting. Det var en hur säker seger som helst, säger IFK Åmåls andretränare Björn Renström.

1-0 för Åmål gjorde Ebo Adimaya i den 57:e minuten. Därefter följde två mål av amerikanen Remezan Abdullah. Först framspelad av Argjend Mollapolci och till andramålet framspelad av Samuel Schullström.

Möter Mellerud

I kväll, tisdag, väntar en spännande match mot Melleruds IF, som också är nykomling i trean. MIF vann division 4 Bohuslän-Dal i fjol och kommer upp som seriesegrare. IFK Åmål ramlade ur division 2.

Det blir en intressant värdemätare, lagen mellan, inför kommande division 3-säsong. Kamraterna saknar några spelare, som målvakten Benjamin Renlund och utespelarna Alfred Rydsmo, John Gustafsson och Christian Patrascoiu.

Bra insatser

I helgen som gick spelade också Vikens damer sina första två träningsmatcher och det resulterade i två bra insatser. I fredags kväll blev det seger på hemmaplan med 3-2 mot Säffle FF. Under söndagen spelade Vikendamerna också en bortamatch mot Hertzöga och där blev det 1-1.

I segermatchen mot FF var det Michael Karlsson, 2, och Amelie Facht som stod för målskyttet. Viken var det spelförande laget och gick upp till 3-0, innan Säffle tilläts reducera. Till matchen mot Hertzöga kom Viken till spel med ett juniorlag. Josefine Engdahl gjorde Vikens mål och Hertzöga kvitterade sent till 1-1.

Oavgjort för Tösse

Tösse IF spelade också i helgen, 1-1 på Mossängen mot Årjängs IF, där Tösse kvitterade mot slutet av matchen. Innan dess på försäsongen har Tösse tagit en 4-0-seger i DM över Bäckefors, samt förlorat mot vikens juniorer med 3-7.

Svanskogs IF spelade också på Mossängen i Åmål i helgen. Det blev seger med 3-0 över Gustavsfors IF efter mål av Danne Eriksson, Johan Andersson och Jacob Wolfbrandt.

Tilltänkta motståndaren, Bäckefors IF, fick inte ihop lag.